Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

ro

15 Jul, 2019 00:00 5066 Marime text
Asociația de proprietari nr. 450 din Constanța, de pe strada Ion Rațiu, prin președintele Ion Croitoru, a transmis o petiție publică către Primăria Constanța, Agenția de Protecție a Mediului Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral și către presă, prin care cere să nu se aprobe actualizarea PUZ propusă de investitorul Mihai Valentin Florin pentru zona delimitată de prelungirea Ion Rațiu, plajă și aleile carosabile din fața blocurilor PA6A, PA4, PA3 și PA2.
 
În petiție, asociația menționează: „Prin prezenta, vă solicităm să respingeți emiterea avizului de mediu pentru actualizarea PUZ înaintat de investitorul Mihai Valentin Florin, având în vedere că memoriul general prezentat conține date eronate din anul 2017, distanțele dintre terenuri și clădiri sunt neadevărate și neactualizate, această zonă verde aflată în zona costieră fiind parcursă transversal și longitudinal de o rețea de conducte RAJA, situație care condiționează aprobarea edificării unor construcții, iar situația terenurilor adiacente din zonă este incertă, acestea fiind afectate de dosarul retrocedărilor”.
 
Potrivit Asociației nr. 450, prin aprobarea PUZ-ului în vederea ridicării unui imobil P+8E este încălcată servitutea de vedere pentru toate blocurile din zonă - PA6A, PA4, PA3 și PA2, urmând să fie afectată iluminarea naturală a acestora. Mai mult, din cauza distanțelor mici dintre blocurile existente și blocul care se va construi, locuitorii sunt în situația încălcării servituții privind distanța între construcții. Ei mai punctează faptul că întreaga zonă va fi expusă la supraaglomerare, iar prin construirea pe spațiu verde ar fi încălcate prevederile PUG și RLU.
 
Asociația a mai punctat că ABADL nu a prezentat un aviz în acest sens în legătură cu anularea accesului pietonal șu auto către plajă în situația apariției acestei construcții în zonă.
 

Se dorea bloc de 18 etaje

 
Potrivit documentațiilor anterioare depuse la APM Constanța, pe care le regăsiți în secțiunea „Documente”, dar și celor declarate de către Ion Croitoru, în trecut, investitorul a dorit construirea unui bloc de 18 etaje pe terenul de 500 de metri pătrați pe care Mihai Valentin Florin îl deține conform actelor. De altfel, Ion Croitoru a declarat că în urmă cu o lună a primit răspuns de la Ministerul Apelor și Pădurilor că acel teren se suprapune în proporție de 70% cu terenul statului. Totuși, în 2016, când Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism nr. 4.142 din 13 decembrie 2016 pentru elaborarea unor studii de specialitate, acel teren de 500 mp a fost identificat cu număr cadastral 13259, înscris în cartea funciară a UAT Constanța, proprietatea lui Mihai Valentin Florin, conform extrasului de carte funciară.
 

Solicitare depusă la APM în iulie 2019

 
Amintim că Mihai Valentin Florin a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța documentația pentru elaborarea avizului de mediu necesar actualizării Planului Urbanistic Zonal, în temeiul deciziei civile nr. 622/ca/19.09.2016, pentru modificarea reglementarilor urbanistice aprobate pentru zona delimitată de str. Prelungirea Ion Rațiu, plajă și aleile carosabile din fața blocurilor PA6A, PA4, PA3 și PA2. Documentația a fost depusă în luna iulie 2019.
 
Suprafața terenului studiat este de 26.920 mp, iar suprafața terenului care a generat PUZ-ul este de 500 mp. Pe suprafața terenului studiat se află 7 construcții rezidențiale și un grup de garaje. Dintre cele rezidențiale, 4 sunt blocuri de locuințe colective, cu 5 sau 8 niveluri, fără spații comerciale la parter, construite în 1980. Celelalte trei clădiri sunt locuințe individuale, construite în perioada 2005-2010, aflate în stare foarte bună. Garajele sunt într-o stare precară.
 
Amplasamentul se află în cartierul Faleză Nord, în capătul străzii Ion Rațiu. Obiectul lucrării constă în aprofundarea și rezolvarea complexă a problemelor funcționale și de circulație în zonă. Reglementările din planurile urbanistice aprobate anterior nu sunt aplicabile situației existente și trebuie actualizate.
 
Citește și:

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

În Faleză Nord, un investitor vrea bloc de opt etaje, cu restaurant şi club la înălţime. Clienţii vor avea vedere la mare (document) 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii