Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:41 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce au loc frecvent accidente la intersecţia străzii Cuza Vodă cu bulevardul Tomis. Ce spun autorităţile. Şi ce trebuie înţeles (galerie foto)

ro

29 Aug, 2017 00:00 3824 Marime text
Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a sesizat faptul că intersecţia străzii Cuza Vodă cu bulevardul Tomis este tot mai periculoasă, din cauza maşinilor parcate neregulamentar.
 
„În timp ce lumea se îngrămădea la ceaşca de cultură din Piaţa Ovidiu, Ia intersecţia bulevardului Tomis cu strada Cuza Vodă se adună răniţi, geamuri sparte, maşini avariate. Accidentele în acest loc se petrec cu o frecvenţă îngrozitoare, chiar la câteva zile. Am coborât, pentru că locuiesc în blocul din intersecţie, să-i întreb pe poliţişti dacă ei au sesizat cuiva cauza accidentelor: lipsa vizibilităţii, când ieşi din strada Cuza Vodă, din cauza maşinilor parcate. Răspunsul a fost, ca şi în alte dăţi: «Nu e de competenţa noastră, ci a Primăriei». Aşadar, dacă ei, poliţiştii de Ia Rutieră nu au competenţă, faceţi dumneavoastră un bine şi scrieţi despre asta, poate apare cineva care să aibă competenţă şi să desfiinţeze parcarea cauzatoare de accidente săptămânal“, ne-a scris R.Z.
 
Reprezentanţii IPJ Constanţa ne-au răspuns, în urma celor semnalate, că de sancţionarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar se ocupă Poliţia Locală a Municipiului Constanţa.

Numai că… 

„În ceea ce priveşte competenţele Poliţiei Locale, începând din acest an, în baza deciziei nr. 3 din dosarul nr. 11/2017, Poliţia Locală nu mai poate aplica înştiinţări în scopul solicitării datelor persoanei ce se face vinovată de săvârşirea faptei. Adică nu mai aplicăm înştiinţări. Înainte, făceam identificarea deţinătorului autoturismului şi îi trimiteam comunicare. Acum, Poliţia Locală nu mai are această posibilitate. Avem însă posibilitatea de a sancţiona faptele prevăzute în Ordonanţa 195 din 2002, doar în cazul în care conducătorul auto se află în autovehicul. Nu mai putem solicita date. Motiv pentru care tot ce înseamnă staţionări neregulamentare şi rezultând faptul că şoferul automobilului nu se află lângă autovehicul, aceste cazuri sunt redirecţionate spre Biroul Rutier Municipal, ei putând aplica astfel de înştiinţări“, a declarat Valentina Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţie Locală Constanţa.
 
De acum, se poate înţelege orice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii