Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Varianta molozului. Imagini deplorabile de pe DN3C Constanța-Ovidiu (galerie foto)

ro

24 Sep, 2021 00:00 4654 Marime text
  • Grămezi de deșeuri inerte, în municipiul Constanța
 
Constănțenii care circulă între Constanța și Ovidiu au o imagine formată din deșeuri de construcții, care sunt aruncate pe câmpul de pe DN3C – Constanța-Ovidiu, în imediata vecinătate a magazinului Jumbo.
 
Pe un teren aflat pe partea stângă cum mergi spre Ovidiu, cotidianul ZIUA de Constanța a fost sesizat de existența unui obicei al unora de a arunca molozul în câmp. Ajunși la fața locului, între-adevăr existau porțiuni cu resturi de demolări, pietriș, țigle, saci de ciment și nu numai.


 
„Vin cu utilajele și aruncă molozul acolo o dată pe săptămână”, ne-a spus constănțeanul deranjat de deșeurile aruncate în câmp.
 
Municipalitatea și Garda de Mediu Constanța au fost sesizate de către reporterii ZIUA de Constanța, care vor urma procedurile pentru identificarea proprietarilor pe al căror teren se află deșeurile.
 


Menționăm că deșeurile inerte se depozitează direct în spațiul special amenajat din Portul Constanța. Persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat și trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracție de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT), cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631.


 
Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice.


 
Facem apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922. De asemenea, toate sesizările legate de salubritate pot fi aduse la cunoștința autorității locale la numărul de WhatsApp - 0731.550.011
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii