Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

ro

29 Oct, 2023 11:22 3547 Marime text




 
De aproximativ două săptămâni, pe șoseaua Mangaliei pe tronsonul dintre Metro și podul Doraly, a apărut peste noapte  treceri pentru pietoni!

Inițial am crezut că este o eroare a celor de la marcaje și am așteptat ca ele să fie șterse și repoziționate, susține Cezar E.
 
„Se pare că m-am înșelat și firesc pun următoarele întrebări:
Dacă poliția rutieră știe de aceste treceri pentru pietoni? Dacă poliția rutieră știe că aceste treceri pentru pietoni nu sunt semnalizate cu indicatoare?! Dacă proiectantul a prevăzut aceste treceri pentru pietoni, în această formă și poziție?
 
Dacă aceste treceri pentru pietoni pot fi semnalizate corespunzător, având în vedere poziția lor?
Și aici mă refer concret la conducătorii auto, care vin din șoseaua Mangaliei și urmează să facă dreapta pe una din străduțele respective!! Pot ei observa indicatorul?

 
Dacă trecerea pentru pietoni poate fi pre semnalizată în aceste condiții?
 
Dacă în cazul unei mașini care face dreapta din șoseaua Mangaliei, pe una din străduțe și trebuie să acorde prioritate pietonilor, nu crează probleme de fluență traficului pe Șoseaua Mangaliei, care și așa este super aglomerată!", spune constănțeanul supărat.



 
Și ca să nu se creadă că este doar un cârcotaș cusurgiu, bărbatul care a sesizat și Poliția Rutieră în legătură cu situația din teren propune și o soluție atât administrație locale cât și antreprenorului acestei lucrări :„ Reamplasarea trecerilor pentru pietoni, în profunzimea străzilor laterale, la minim 10 metri de colțul intersecției, lucru ceva permite o semnalizare corespunzătoare și o fluidizarea traficului pe șoseaua Mangaliei. În plus se poate proceda la montarea de garduri pietonale în zona colțurilor intersecției, pentru ghidarea pietonilor și împiedicare acestora să traverseze strada haotic și prin loc nepermis".

sursă foto: Facebook

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Constănțeanul supăratStrigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii