Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:32 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat Tomis Nord. Au demolat garajele ca să facă loc unui bloc. Locuitorii se întreabă unde îşi vor muta maşinile (galerie foto)

ro

09 Mar, 2020 00:00 9054 Marime text

O altă propunere de construcţie a unui bloc în Tomis Nord, între alte blocuri, pe un teren folosit drept parcare ad-hoc de către locatarii din zonă, se află în dezbatere publică. „De data aceasta, este vorba despre un teren de nici 300 mp, situat în imediata vecinătate a unor terenuri de tenis (rara avis - sperăm să nu dispară şi ele în vâltoarea ofensivei imobiliare), pe care un investitor doreşte să construiască un bloc P+4”, susţin reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
 
Încă de la sfârşitul anului trecut, Marius Cristian Coman a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu de prezentare pentru elaborarea unui PUZ care va folosi la o investiţie ulterioară. Planul Urbanistic Zonal este delimitat de străzile Suceava, aleea Argeşului, aleea Capidava, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, iar amplasamentul care a generat PUZ este situat pe str. Suceava, între blocurile U2-X2-V3.

PUG-ul Municipiului Constanţa, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 653/25.11.1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 429/31.10.2018, încadrează imobilul în unitatea teritorială de referinţă ZRL 4 - locuinţe colective medii (P+3-4) situate în ansambluri preponderent rezidenţiale.
 

Conform certificatului de urbanism nr. 2235/02.07.2019, terenul este încadrat în zonă cu interdicţie temporară de construire până la aprobarea unui PUZ, conform RLU PUG aprobat prin HCLM nr. 653/23.11.1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 429/31.10.2018.

Iniţiatorul investiţiei este Marius Cristian Coman, iar beneficiarii investiţiei sunt Coman Marius Cristian şi Coman Nina Lavinia. Suprafaţa zonei de studiu este de 57.304 mp, iar a parcelei care a generat PUZ este de 296 mp. Conform certificatului de urbanism 2235/02.07.2019 şi extrasului de carte funciară nr. 71988/ 28.05.2019, terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, categoria curţi-construcţii, fiind situat în zona de impozitare A. Imobilul se află în proprietatea privată a persoanei fizice Coman Marius Cristian şi Coman Nina Lavinia.
 
Momentan, procedura se află în faza de consultare a populaţiei, publicul fiind invitat să depună observaţii între 2 - 7 martie. Acestea pot fi transmise prin e-mail pe adresa primarie@primaria-constanta.ro.
 
„Problema principală nu o constituie doar blocul în sine, ci inclusiv faptul că perioada de studiere a documentaţiei şi de depunere a observaţiilor este una extrem de scurtă, în condiţiile în care propunerea de PUZ priveşte o zonă extinsă a cartierului în cadrul căreia se intenţionează efectuarea unor modificări urbanistice care ar afecta un număr mare de locuitori”, mai atrage atenţia „Verde Urban“.
 
Această zonă din cartierul Tomis Nord este una foarte aglomerată, mai ales în perioada estivală, iar locurile de parcare nu fac faţă numărului mare de maşini existente. Blocul se va construi pe locul unei parcări neamenajate, situaţie care va determina locatarii blocurilor învecinate să îşi mute maşinile în altă parte.

 
„Unde în altă parte, în condiţiile în care, vizavi de acest teren, putem observa un alt teren proprietate privată (de unde o fi apărut?) care, şi acela, este momentan ocupat de maşini parcate? (…) Ironic este faptul că, în trecut, garajele din zonă au fost demolate la iniţiativa Primăriei, cu scopul declarat de a aerisi zona. Au aerisit-o cu un bloc!“, susţin reprezentanţii asociaţiei.
 
„Verde Urban“ a transmis Primăriei observaţiile sale în legătură cu această propunere de PUZ.
 
Sursa foto: Facebook / Asociația „Verde Urban“
 
Citeşte şi:
 
Un investitor a depus un memoriu la APM Constanţa, pentru un PUZ în Constanţa. Iată în ce zonă! (document)

Un bloc de 11 etaje şi unul de 9 Investiţie imobiliară a Seaside Estate Company în Mamaia. Detalii (documente)

O firmă din Constanţa se va ocupa de promovarea ofertei educaţionale a ASE Bucureşti (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii