Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul supărat „Panoului de la şantierul de pe strada Sulmona nr. 30 îi lipseşte adresa!” (galerie foto)

ro

21 Feb, 2020 00:00 3342 Marime text

Grupul de Iniţiativă Civică Peninsula urmăreşte lucrările de „consolidare pereţi existenţi“ de pe strada Sulmona nr. 30. „Panoului de şantier îi lipseşte adresa. Din câte ştim, pe panou trebuie să fie şi fotografia cu felul în care va arăta obiectivul la final, dar a văzut cineva vreun panou care să arate asta? Din fericire pentru noi, memoriul necesar emiterii autorizaţiei de mediu este public. Cităm: „Investiţia presupune reconstruirea clădirii respective prin păstrarea unei părţi cât mai mari din zidurile şi structura existente“, „Noul proprietar al clădirii îşi propune prin tema de proiectare să revitalizeze, să pună în valoare construcţia“, „Se vor reface planşeele, ce vor fi alcătuite din beton armat şi vor rezema centurile din b.a. înglobate în pereţii existenţi de la nivelul fiecărui planşeu“, „Fundaţiile existente, precum şi pereţii existenţi ce descarcă pe acestea se vor camăşui pe interior“, „Faţada principală aflată în stare avansată de degradare, dar pe care sunt prezente elemente arhitecturale specifice perioadei când a fost realizată clădirea, va necesita deafectarea ei completă de la nivelul planşeului peste parte în sus, urmând ca apoi să se refacă exact ca în momentul punerii în funcţiune, cu ancadramentele şi elementele arhitecturale existente“, „Construcţia va păstra în cea mai mare parte structura existentă din zidărie portantă“.


Hai să vedem ce zidărie portantă, ce pereţi existenţi mai rămân în picioare. A observat cineva ca în timpul demolării faţadei să fi existat vreo grijă faţă de „elementele arhitecturale specifice perioadei?“, susţin reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula.


În galeria foto puteţi consulta starea actuală a clădirii. Fotografiile aparţin Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii