Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat „Criză medicală cauzată de COVID-19. Primăria Constanța să oprească investițiile neprioritare și să aloce bani pentru Spitalul de Boli Infecțioase”

ro

30 Mar, 2020 00:00 8347 Marime text

Primăria municipiului Constanța anunța săptămâna trecută organizarea unei achiziții de mobilier urban pe trei loturi, după cum urmează: lot 1: coșuri de gunoi, lot 2: bănci de odihnă din lemn tropical și lot 3: bănci cu led și jardiniere de forma circular, un contract cu o valoarea totală estimată a achiziției de 3. 251. 878.64  lei fără TVA.
Urmare a acesti anunț, constănțenii s-au mobilizat și au inițiat o petiție online prin care solicită Primăriei Constanța sâ opreascâ imediat toate investițiile neprioritare în această situație de profundă criză medicală și să redirecționeze aceste sume către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, aflat în subordinea sa. https://www.petitieonline.com/solicitam_primariei_constana_s_opreasca_investiiile_neprioritare?uv=22164


“Criza medicală va fi inevitabil urmată de o criză economică ce va afecta inclusiv bugetul primăriei. În aceste condiții, factorii de decizie din Primăria Constanța se comportă total iresponsabil continuând să monteze stâlpișori și recent au demarat o procedură de achiziție publică pentru mobilier urban, în valoare totală de peste 3.200.000 lei, bani din bugetul local : coșuri de gunoi, bănci de odihnă din lemn tropical și bănci cu led și jardiniere circulare. 
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost declarat Centru Regional de combatere a pandemiei de Covid-19  și are nevoie urgentă de aparatură medicală adaptată situației , medicii au nevoie de echipamente performante de autoprotecție, se impune mărirea capacității spitalului prin amenajarea unor noi saloane pentru a evita ca orașul Constanța să devină un focar de infecție. Domnule Primar, cheltuiți responsabil banii constănțenilor !”, se arată în textul petiției, care a fost semnată deja de peste 250 de constănțeni.
 

Stelian Ion: “Îi cer primarului Decebal Făgădău să dea dovadă de responsabilitate”!

Și deputatul USR de Constanța Stelian Ion spune că nu este normal ca în perioada epidemiei Primăria Constanța să cumpere mobilier urban și să achiziționeze servicii de toaletare copaci și întreținere fântâni arteziene, contracte de 10,5 milioane de lei.
“Îi cer primarului Decebal Făgădău să dea dovadă de responsabilitate și să iasă din logica de campanie electorală! Cum puteți risipi banii cu atâta ușurință, când toate resursele economice ale municipiului trebuie concentrate acum pe ieșirea din criză, pe susținerea sistemului medical, pe susținerea mediului privat care trebuie ferit de faliment ?\Cu ce credibilitate mai puteți face acum apel la solidaritate socială și donații, cum puteți cere bani de la guvern, când dumneavoastră, în loc să vă concentrați întreaga atenție pe sprijinirea sistemului medical, vă țineți de prostii electorale și cheltuiți banii constănțenilor în mod nesăbuit?" – spune Stelian Ion.

 

Citește și:

Primăria Constanța achiziționează bănci de odihnă din lemn tropical, jardiniere și coșuri de gunoi
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii