Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Cetățean deranjat de nerespectarea normelor sanitare la spațiile comerciale din zona Tomis II. Cine a primit amendă

ro

27 Aug, 2021 00:00 3619 Marime text
  • DSP Constanța a amendat o brutărie și a dat un avertisment pentru un aprozar din zona Tomis II
  • Controlul a fost efectuat în urma unei sesizări primite de la un cetățean
  • El spune că în cele două spații comerciale nu se poartă mască și nu se respectă normele sanitare
 
Un constănțean a făcut o sesizare la Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța cu privire la nerespectarea normelor sanitare în spațiile comerciale din zona Tomis II.
 
Sesizarea nu a trecut neobservată de către DSP Constanța, care a fost în control la brutăria și aprozarul, spații comerciale reclamate de către constănțean, unde s-a lăsat cu sancțiuni.
 

„În urmă cu două săptămâni am facut o sesizare către DSP Constanța (care se poate citi mai jos) în care semnalam faptul că în spațiile comerciale din Tomis II nu se mai respectă deloc normele sanitare.
 
Sesizarea mea viza două magazine cu flux mare de clienți, dar cu spații reduse, în care pericolul de infectare este semnificativ mai crescut ca în alte locuri. Între timp situația a degenerat, în sensul că apar zilnic conflicte deschise între clienți.
 
Cum sesizarea mea nu a cunoscut nici un fel de reacție în teren, m-am gandit să o aduc și la cunoștința presei locale, în speranța că se poate corectă ceva și se poate face prevenție”, ne-a scris constănțeanul.

 
Redăm mai jos sesizarea care a juns pe masa DSP Constanța:

„Aș vrea să vă aduc la cunoștință faptul că în complexul comercial Tomis II, în vecinătatea sediului dvs, nu se mai respectă deloc normele sanitare.
 
Mai precis, în aprozarul și brutăria din complex, unde spațiile sunt foarte mici, nu poartă nimeni masca de protecție (nici vânzătoare, nici clienți), nu există distanțare fizică deși punctele de vânzare sunt doar două în aprozar, respectiv unul în brutărie, iar clienții ating fructele și produsele de panificație neprotejate în vreun fel, fără a le mai cumpăra ulterior.

Înțeleg că este o situație generalizată, că asta se petrece în mai toate spațiile comerciale, că este vorba de lipsa de educație în principal, dar aici vorbim de spații mici, cu aflux mare de clienți, în majoritate vârstnici.

Cum numărul cazurilor de Covid este în creștere la Constanța, vă rog să luați măsurile sanitare care se cuvin, măcar în privința celor două spații comerciale menționate mai sus, care pot deveni puncte de infectare într-un cartier aglomerat”.

 
DSP Constanța a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța următoarele: „Serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP Constanța a verificat aspectele menționate. Astfel brutăria din cadrul complexului comercial Tomis II a fost amendată cu suma de 500 lei în baza legii 55 / 2020, în timp ce aprozarul din cadrul aceluiași complex comercial a primit un avertisment verbal”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Diana V 28 Aug, 2021 09:42 Se poate trage concluzia ca se raspunde numai la sesizarile facute de presa.... Ati putea avea atunci succes si cu problemele puse de o denivelare foarte mare lasata in carosabil de cei ce au lucrat in intersectia Tomis cu Soveja... Cu gropile din intersectia Tomis cu Aurel Vlaicu... Macar asa