Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sesiune de RESPIRAȚIE CONȘTIENTĂ la Constanța - Anotimpurile Respirației

ro

10 Mar, 2023 00:00 1103 Marime text
 
 • Vă invităm marți, 21 martie 2023, la Constanța, la sesiunea de respirație conștientă (cu prezență directă) "Anotimpurile respirației". Pentru cei care nu cunosc și care nu au mai practicat respirația conștientă, este important de știut că ea reprezintă o cale de auto-vindecare și de dezvoltare personală care aduce beneficii în multiple planuri ale vieții: sănătate, stabilitate emoțională, claritate mentală și creștere spirituală.
 • Respirația este un proces fiziologic prin intermediul căruia se pot influența concomitent funcții precum ritmul cardiac, activitatea cerebrală, digestia, sistemul hormonal și imunitar și care în marea lor majoritate nu pot fi influențate printr-un simplu act de voință. Acesta este și motivul pentru care, din cele mai vechi timpuri, diferite tradiții au folosit arta respirației cu scop curativ fie ca tehnică de sine stătătoare, fie combinată cu alte metode (posturi, mișcări corporale, imagerie, meditație și rugăciune).
 

UTILITATEA PRACTICĂ A ACESTUI TIP DE CUNOAȘTERE

Evenimentele universale sunt ciclice. Fie că vorbim de precesiunea echinocțiilor, anotimpuri, ciclurile lunare sau regenerarea celulară, ne confruntăm cu aceleași energii ale renașterii și perimării, reproduse în mod holografic sub diferite ordine de mărime. Ele guvernează toate lumile dimensionale și toate aspectele realității. La scara existenței umane, au generat marea dramă legată de sfârșituri și moarte, cu tot cortegiul de spaime aferente. Deși toate aceste procese sunt firești, reprezentând cicluri neîntrerupte de refacere și reîmprospătare, privite prin lentilele omenești ale fricii de moarte, par a fi mai grave și mai dramatice decât explozia unei supernove. Mai simplu spus, de-a lungul mileniilor, am fost programați cu frica de sfârșituri, paradigmă ce hrănește acum o profitabilă industrie a siguranței, începând de la aspirină și terminând cu armele nucleare.
 
Am vorbit mereu despre respirație ca despre o oglindă fidelă a realității noastre interioare. În funcție de postură, nivelul energetic, încărcarea emoțională și mentală, starea sistemului nostru viu este mereu convertită în tipare de respirație specifice. Dacă am fi mai prezenți în recunoașterea acestor tipare și ne-am deprinde în arta de a le descifra, am putea ca într-o primă fază să devenim măcar mai conștienți de calitatea vieții pe care o trăim. Extinzând această muncă de observare la una de influențare intențională a modelelor de respirație, putem ajunge în final să dobândim arta de a ne modela destinul.
 
Nu este întâmplător faptul că respirația este un proces fiziologic unic prin care ne putem influența activitatea sistemului nervos autonom. Astfel, încă de la început, Creatorul a pus în mâinile noastre un instrument cu ajutorul căruia să putem pătrunde într-o zonă restrictivă a psihicului nostru: subconștientul. Era puțin probabil ca un corp atât de frumos, complex și desăvârșit, cum este cel omenesc, să nu fi fost înzestrat cu o ”unealtă secretă”, prin care omul să se poată ridica deasupra condiționărilor planului material și fricii de extincție. Respirația este un vehicul holografic, un ascensor cu care putem transporta conștiența la toate nivelurile realității, dinspre cele manifeste până către planurile subtile. Respirația, dacă este ghidată corespunzător, poate atinge cele mai ascunse tipare subconștiente subminante, inclusiv cele legate de interpretarea greșită a procesului morții.
 

SESIUNEA ANOTIMPURILE RESPIRATIEI

Ca tot ceea ce dispare și se recreează la scară cosmică, la scară umană viața este supusă ciclurilor renașterii. Ne renaștem în familii, în carieră, financiar, în relații. Ne renaștem spiritual. Și tot de atâtea ori murim spre a fi din nou recreați. Totul este atât de firesc în univers și totuși noi, oamenii, ne agățăm atât de strâns de momentele când suntem pe val, provocându-ne singuri suferință și neglijând beneficiile perimării și regenerării inerente oricărui proces de creație.
 
Sesiunea “Anotimpurile Respirației” își propune să conducă conștiența într-o zonă extrem de fertilă a subconștientului uman, cea în care sunt depozitate credințele limitative legate de viață, moarte și renaștere. Este o fertilitate care, din starea latentă în care se află, copleșită de tiparele arhaice de supraviețuire și frica de sfârșituri, este recunoscută și eliberată prin respirație spre a-și asuma rolul pentru care de la început a fost creată, să genereze viață, bucurie și evoluție.
 

BENEFICIILE PARTICIPĂRII LA CURS

 • Printre multiplele beneficii pe care arta respirației conștiente le aduce, sesiunea "Anotimpurile respira;iei" este orientată în mod particular către:
 • Alinierea vieții la ritmurile universale;
 • Revizuirea tiparelor de gândire legate de succes și eșec;
 • Atragerea sincronicităților prin cultivarea unei percepții extinse asupra ritmurilor de creștere și descreștere;
 • Recunoașterea conștientă a direcțiilor în care se mișcă energia în diverse planuri ale existenței și a momentelor propice acțiunii și non-acțiunii;
 • Cultivarea sentimentului de siguranță în toate planurile vieții prin recunoașterea rolului fertil ale etapelor de staționare și descompunere;
 • Înțelegerea profundă a rolului creativ al polarităților;
 • Curățarea corpului emoțiilor de neliniștile legate de supraviețuire.
 

CONCRET ȘI BINE DE ȘTIUT

Cu ocazia acestei sesiuni, participanții vor primi:
 1. Cunoaștere - Vei învăța despre modul în care ritmurile existenței se reflectă în ciclurile respiratorii astfel încât, lucrând conștient cu ele, să căpeți abilitatea de a recunoaște și folosi mai eficient resursele din viața ta, indiferent în ce etapă a ei te afli.
 2. Ghidare practică - Vei fi însoțit de-a lungul întregului proces de o îndrumare specifică temei tratate, care să te ajute să dezvolți o viziune mai realistă, mai obiectivă și mai pozitivă asupra ciclurilor de experiențe din viața ta.
 3. În spiritul continuității în practicarea tehnicilor de respirație, participanților ți se vor pune constant la dispoziție ocazii de a continua aceste tip de pregătire prin:
 4. Sesiuni de grup cu tematici noi;
 5. Tabere specializate de practică intensivă (în general sunt organizate două pe an)
 

ASPECTE ORGANIZATORICE

Sesiunea de respirație va fi susţinută de Adrian Constantinescu, instructor la Breatheology Academy.
CÂND – Marți, 21 martie 2023, între orele 19.00 – 22.00.
UNDE – Constanța, Hotel Randy, Bulevardul Mamaia nr.181.
ȚINUTA – Lejeră, eventual sport. Pentru partea practică este necesar ca participanții să își aducă cu ei o saltea (izopren) și o păturică.
INVESTIȚIE – 250 lei.
 

ÎNSCRIERI CURS

CLAUDIA FULEA – Tel: 0723268094 / E-mail: claudia.fulea@gmail.com
Detalii despre curs:
Adrian Constantinescu – Tel: 0733245271 / E-mail: adrian.constantinescu67@yahoo.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii