Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 64 – 5.03.2022. Astăzi sărbătoresc odihna

ro

05 Mar, 2022 10:01 1204 Marime text
Există un ritm natural al stărilor electromagnetice ale soarelui și pământului. Soarele, steaua centrală a sistemului solar, are perioade de activitate intensă și perioade de liniște. Radiațiile solare care ajung pe pământ ne influențează masiv corpurile, creierele și comportamentul. Dintotdeauna a fost așa, nu doar acum, în epoca 5G și a tehnologiei informatice. La rândul său, Pământul își modifică periodic electromagnetismul, sub influența tuturor factorilor exteriori, dar și sub imboldul propriului său electromagnet interior.

Oamenii sensibili la aceste variații ce produc nu doar anotimpurile, ci toate celelalte fenomene meteorologice vizibile sau mai subtile, reacționează intensiv.
Corpul uman este o antenă delicată, care prinde variații electrice și electromagnetice de toate felurile, și de cele mai multe ori reacționează.

Am observat în ultimii 10-15 ani, de când sunt conștientă de aceste variații, cum luna februarie este o lună deosebit de dificilă, pentru noi, oamenii de la suprafața pământului, pentru că variațiile termice și electromagnetice sunt masive și intense.

Ficatul, splina, suprarenalele și sistemul circulator uman (sângele și limfa) reacționează cu semne și simptome clare: somnolență diurnă, insomnie noaptea (sau somn superficial și neodihnitor), dureri de cap de toate felurile, cu sau fără amețeli, gândire neclară și confuză, tulburări de memorie, concentrare și atenție, probleme digestive (neacceptarea anumitor alimente, sau foame intensă, la orice oră, poftă în special de dulce), dureri și spasme musculare variate (de la mușchii pleoapelor, care se zbat, până la mușchii limbii – și ne mușcăm obrajii, că nu mai nimerim cum trebuie să mestecăm, și mușchii brațelor, picioarelor – gambelor în special, sau zona spatelui (lombar, cervical), amorțeli ale degetelor, frisoane sau bufeuri de căldură (ori alternanța lor), palpitații brusc apărute, cu senzație de nod în gât și dificultăți de înghițire și multe alte neplăceri.

De când am acceptat lângă corpurile noastre, nediscriminator, tehnologia informațională și electronică, simptomele acestea, care oricum apăreau primăvara și le denumeam ”astenie de primăvară” s-au intensificat de multe ori.
Mi-a venit să spun de ”5G” ori.

Dar sunt MULT mai intense, mai clare, mai agresive, aproape la toată lumea, copii și adulți laolaltă. Și când mergem la medici cu simptomele, primim ridicări din umeri, ochi dați peste cap și etichete gen ”atac de panică”.
Ce putem face?

Soluția pe care o sărbătoresc astăzi este ODIHNA.
Pauză de la activitățile obișnuite, pauză de la tehnologie, pauză de la alimentele care dăunează masiv corpului (sare, zahăr, grăsimi, lactate și făina de grâu = gluten), pauză de la îngrijorare și menținerea atenției pe hrana informatică primită din mass media. ODIHNĂ.
Creierul are nevoie de odihnă, corpul are nevoie de odihnă.

Ce-ar fi să-l plimbați ușor în aer liber, pentru a se elibera de câmpurile electromagnetice și apoi să-i oferiți o baie cu apă și sare/săruri, un ceai de mușețel, foarte puțină mâncare și un somn bun – chiar și în timpul zilei, nu doar noaptea?
Astăzi sărbătoresc odihna. Realmente se simte nevoie de o pauză de la tot și toate, pentru că este un prea-mult de schimbări și transformări.

Corpurile noastre sunt sensibile, delicate, vulnerabile, chiar dacă sub influența Spiritului devin atât de curajoase și puternice.
Dualitatea putere-vulnerabilitate caracterizează specia umană.
O onorăm astăzi, sărbătorind-o prin odihnă și pauză.

Voi prelungi odihna pentru întregul week-end, așa că postarea de mâine va fi foarte scurtă. Duminica este ziua fără tehnologie. Sunt recunoscătoare pentru tot.
Să avem o zi cât mai liniștită și cu odihnă
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii