Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 301 – 28.10.2022. Astăzi sărbătoresc căprioara

ro

28 Oct, 2022 09:43 922 Marime text


Am cunoscut femei elegante și grațioase, a căror siluetă și comportament mi-au amintit de agilitatea și silueta unei căprioare. Una dintre ele este o colegă de-a mea, medic, cu care am lucrat ceva timp împreună. I-am admirat mereu delicatețea și postura elegantă. Am realizat că toată grația și frumusețea unei femei vine din interior, din calitățile sale și modul în care ea se poziționează față de Lume, în interiorul său.

Astăzi sărbătoresc Căprioara pentru că în subconștientul colectiv rămâne simbolul energiei feminine inocente și pure. Multe dintre scrierile ”oficiale” ce ne-au fost forțate de propaganda materialistă a societății ne-au oferit povești (repetate) despre ”moartea căprioarei” și cum puiul rămâne singur în pădure.

Energia feminină este partea Creativă, Imaginativă, puțin sălbatică și real imprevizibilă a femeilor, dar și a oricărui om de pe Pământ. Ea este sistematic exterminată prin procesul de școlarizare, ce presupune extracția chirurgicală a părții artistice, a bucuriei Jocului și a flexibilității interioare, și introducerea cu forța a repetiției plictisitoare, a cuvintelor de memorat și a operațiunilor matematice abstracte și absurde. Plus a comportamentelor sociale repetitive (aceleași sărbători, în același fel, în aceeași zi, an de an).

Puiul, adică Sufletul, rămâne singur, în pădure – simbolul Junglei, al lumii plină cu de toate capcanele, în care te descurci greu fără un ghid abil. Prins în caruselul obligațiilor și încâlcelilor, care îl înfășoară din ce în ce mai strâns.

Nu este de mirare că de atâtea ori Puiul de căprioară / Sufletul este agățat în situații înșelătoare, este amăgit cu înțelegeri mincinoase și este împins să se ofere pe mai nimic unor căutători de chilipiruri. Câteodată găsește putere să-și reamintească de puterea sa și să se elibereze. Alteori, poate doar constata starea în care se află.

Astăzi sărbătoresc Căprioara pentru a ne reaminti de această energie puternică, echilibrată, vibrantă și dinamică, ce nu poate fi omorâtă. Doar în povești se întâmplă asta, iar poveștile sunt spuse să înfricoșeze mintea și să o țină în stare de teamă și supunere. În realitate, nu ai cum să distrugi natura umană. Există în interiorul fiecărei celule, în ADN și amintirile sale de energie. Corpul nostru ȘTIE multe. Înțelege sensul poveștilor simbolice și chiar dacă mai cumpără din istorisirile minții, reușește să iasă din ele rapid, când le pricepe lipsa de miez.

Căprioara și energia sa delicată, magică și imprevizibilă, creatură rezistentă, intuitivă și acordată la fluxul de energie al lumii există și va persista în energetica corporală a oamenilor, dar mai ales a femeilor.

Agilitatea este însușirea pe care o oferă ca dar, iar dificultatea sa mare rămâne timiditatea și sfioșenia.

Astăzi mă acordez la energia căprioarei și celebrez toate femeile elegante care nu se tem să se exprime în acest arhetip corporal, umblând mlădios și elegant prin Jungla urbană sau pădurea civilizației. Găsindu-și locul potrivit, în care abilitățile sale să se poată exprima, aducându-i bucurie.
Ne reamintim zilnic de profunzimile și puterile noastre umane, ieșind măcar puțin dincolo de narativul oficial și direcția sa evidentă. Conexiunea cu necunoscutul și infinitul interior ne reamintește de Sursă și Divin.

Să avem o altă zi plină de energie și să ne bucurăm de zilele calde, însorite și colorate de toamnă.

Cu iubire, tuturor


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii