Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 3 10 mai 2024 Zi de Sfânta Vineri, final de săptămână lucrătoare și mijloc de lună mai

ro

10 May, 2024 09:15 391 Marime text

Valul 6 de energie – partea întâi – ziua 3
10 mai 2024
Zi de Sfânta Vineri, final de săptămână lucrătoare și mijloc de lună mai.

Creșterea energiei ajută reținerea în corp a mineralelor, vitaminelor, acizilor grași esențiali.
Astăzi este despre spate, coloana vertebrală și susținerea întregului schelet osos.
Orice facem astăzi pentru spate ne ajută mult – mici exerciții de extensie, stat cu spatele în dreptul unui zid și respirat profund de câteva ori (cu ocazia asta vedem cât de dreaptă este postura spatelui) sau pur și simplu, conștientizarea poziției în care stăm, mai ales tolăniți pe fotolii, canapele sau în mașină.

De la Plantextrakt Cluj putem să folosim Extractele din muguri de Brad D1 sau de Jneapăn (Pinus Montana D1), 25 pic în apă, de 1-2 ori pe zi – 10-14 zile, alături de oricare dintre mineralele pe care am ales să le folosim ca suplimente.
Ne reamintim să stăm drepți ca brazii, să purtăm cu eleganță capul deasupra coloanei vertebrale și să nu permitem zonei cervicale să se aplece în față (asta face când ne uităm la telefoane și ecrane).
Dacă este frumos afară și cerul este senin, ne amintim să urmărim norii cu privirile, pentru a menține zona gâtului și zona spatelui drepte și chiar ușor în extensie.

Nu este nevoie să facem exerciții spectaculoase sau să vizităm o sală cu aparatură pe sistem David (deși oricare ajută mult). Este suficient să fim prezenți în corpul nostru și atenți la modul în care se așează spatele, cu fiecare acțiune și activitate pe care o întreprindem.
Și să nu uităm: acțiunile au consecințe.
Orice facem, orice consumăm, orice vorbim, în orice fel reacționăm, determină consecințe asupra vieții noastre.

Ne ia ani bună să realizăm acest adevăr, iar pe măsură ce ne maturizăm și realizăm că suntem singurii responsabili de propria stare de bine, încetăm să ne mai comportăm ca niște adolescenți răsfățați (care se așteaptă ca părinții să curețe mizeria pe care o lasă în urma lor).
Grija față de corpul nostru este o abilitate care se dobândește foarte încet, în timp, și cu multă suferință. Nimeni nu dorește să-și asume responsabilitatea propriului corp. Tot credem că altcineva (doctorii, sistemul, părinții, Doamne Doamne) sunt responsabili de consecințele acțiunilor și deciziilor noastre.
Astăzi, observându-ne coloana, simptomele care apar în zonele cervicală și lombară (dar și în restul coloanei) ne confruntăm la prima mână cu consecințele propriilor noastre acțiuni inconștiente.

Cu lipsa de alternanță tensiune (încordare) și relaxare, cu faptul că ”cele făcute” sunt considerate mai importante decât odihna și pauzele.
https://alchida.ro/.../webinar-alternanta-sustinut-de-dr.../
Mi-ar place să discutăm mai multe despre acest subiect foarte important și foarte neglijat, al alternanțelor, în Webinarul de pe 24 mai, de la ora 19.00
https://alchida.ro/.../webinar-alternanta-sustinut-de-dr.../

Astăzi suntem prezenți în corp, suntem atenți la postura spatelui, a coloanei și la toate simptomele existente.
Astăzi este despre iubirea față de corp și grija de sine.
Să avem o zi cu echilibru și prezență
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii