Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea a doua – ziua 11. 20 februarie 2024. Continuăm să urcăm pe valul de energie

ro

20 Feb, 2024 08:40 716 Marime text
 
Valul 2 de energie – partea a doua – ziua 11
20 februarie 2024
 
Luna crește, iar odată cu ea continuăm să urcăm pe valul de energie.
Ce faci atunci când se acumulează energia, de toate feluri, în interior?
Crește presiunea, crește încordarea (tensiunea), crește disponibilul dar și dificultatea de folosire a sa.
Ca să poți folosi ceva mai multă energie este nevoie să ai antrenamentul să o faci.
 
Să ai o direcție și un scop în care să investești în mod constructiv energia.
Pentru elevi și studenți este mai simplu: școala oferă direcția și scopul, în conexiune cu disciplinele de învățământ sau examenele care urmează.
Pentru mamele cu copii mici este de asemenea, relativ simplu (în termeni de a ști în ce direcție să investească energia, nu altfel!): tot ce este, se direcționează spre strategii pentru a menține procesul educațional activ.
 
Pentru adulții care nu au provocări imediate și social presive, nu este așa simplu.
Când ai multă energie fizică, ce se acumulează în corp sub formă de presiune, tensiune, încordare, vibrație, ”bâzâială”, ce faci cu ea?
 
Cum te eliberezi de ea, fără să faci explozie, fără să reacționezi emoțional intens la provocări verbale, fără să mergi la sală și să alegi pe bandă până cazi leșinat, sau fără să te duci la un club, să stai acolo toată noaptea?
Creativitatea umană este o temă frecvent discutată în media.
 
Dacă în acest moment vă beți cafeaua și citiți postarea, înseamnă că sunteți în viață, după ani de provocări și dificultăți, adică ați fost suficient de creativi în a vă spune o poveste în cap și a acționa în baza ei, în realitatea fizică, cât să fiți încă aici, acum.
Creativitatea ne ajută să supraviețuim.
Alături de imaginație, creativitatea este sursa abundenței vieților noastre.
Creativitatea necesită multă energie. Dar și antrenament zilnic.
 
Cum putem astăzi să direcționăm energia care se acumulează, odată cu luna plină, pentru a ne face ziua mai eficientă, mai structurată și de ce nu, mai frumoasă?
 
Ce gesturi mici, dar plăcute și utile, putem să facem pentru noi și ceilalți, încât să facem lucrurile ”mai bune decât sunt”?
Creativitatea este o abilitate umană pură. Fertilitatea este partea animalică a creativității, pe care o împărtășim cu toate speciile. Vă invit la o discuție despre aceste concepte și cum ne influențează viața zilnică în ziua de Echinocțiu de primăvară, pe 22 martie 2024
Fără creativitate și direcționarea inteligentă a eforturilor noastre zilnice, fertilitatea s-ar transforma într-o creștere posibil haotică.
Vă invit astăzi să explorăm creativitatea umană, în toate aspectele sale disponibile fiecăruia dintre noi. De la așezarea creativă a unei mese, sau re-aranjarea lucrurilor într-o cameră (sau pe un birou) și până la organizarea creativă a programului zilei sau ieșirea ”creativă” din conflicte sau situații dificile.
 
Să avem o altă zi de lună în creștere, cu presiunea interioară din ce în ce mai intensă, eficientă și creativă.
Suntem pe valul de energie și navigăm odată cu el. Este bine.
 
Cu iubire, tuturor,



Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii