Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Echipamente de ultimă generație pentru susținerea educației online au ajuns la trei unități de învățământ din Hârșova

ro

06 Nov, 2020 00:00 2690 Marime text

Zilele acestea, trei unități de învățământ din Hârșova au beneficiat, datorită Asociației „Arată că îți pasă - Hârșova" și a sponsorizării oferite de SC Dial SRL, de cinci pachete interactive de tipul IQboard Evolution AiO UST 100" Future Teaching - All in one. Trei pachete au ajuns la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova și alte două pachete pentru Școala Gimnazială nr.1 Hârșova. Alte cinci pachete au fost distribuite la Scoala Dorobanțu (școală gimnazială unde a învățat sponsorul). Pachetul cuprinde: tablă interactivă, videoproiector, computer integrat, microfon, tastatură, mouse wireless, software în limba română. Montajul acestor echipamente se realizează de către o echipă profesionistă.

În cadrul aceluiași parteneriat, va fi oferită o sesiune de formare pentru cadrele didactice care doresc să utilizeze echipamentele moderne oferite. Costurile acestei sesiuni de formare vor fi acoperite de către Asociația „Arată Că Îți Pasă - Hârșova", prin contract de sponsorizare de către S.C. Dial S.R.L.
Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a participat la întâlnirea cu reprezentanții Asociației „Arată că îți pasă Hârșova” și agentul economic din comunitatea Hârșova, declarând că „Întâlnirea a constituit un bun prilej de a discuta cu cei prezenți abordarea învățământului dual și în zona Hârșova deoarece există o consistentă disponibilitate a partenerilor, precum și resurse în această direcție. Sub această formă s-ar putea crea un mediu stimulativ pentru tinerii din comunitate, oferindu-se multiple posibilități de a-și utiliza propriul potențial în creionarea unui parcurs educativ solid, cu dublu beneficiu: personal și comunitar”.
 
O asociație pentru comunitate, condusă de un profesor de limba română
Asociația „Arată Că Îți Pasă - Hârșova" este condusă de prof. Elena Manea, catedra de limba română a Liceului Teoretic „Ioan Cotovu”, care susține faptul că elevii trebuie să se simtă valorizați în spațiul școlar, astfel capătă încredere în ei, învață să comunice cu ceilalți, au șansa de a învăța în mod autentic şi profund, de a interioriza diverse experiențe de învățare şi de a-şi clarifica propriile valori şi atitudini față de cunoaștere, școală, comunitate, societate.
De aceea, de aproximativ patru ani, Asociația „Arată că îți pasă - Hârșova" sprijină sub diferite forme activitatea educativă din comunitate, propunându-și de fiecare dată să creeze un climat stimulativ pentru elevi din care să rezulte o anumită atitudine față de cunoaștere, un stil de lucru intelectual, o personalitate bazată pe morală, precum și satisfacția tinerilor implicați de a-şi folosi întregul potențial în propria învățare.
Activitatea Asociației „Arată Că Îți Pasă - Hârșova" este susținută financiar în proporție de 97% de către S.C. Dial S.R.L, prin contracte de sponsorizare.
Cu peste 20 ani de experiență, S.C. Dial S.R.L. a dovedit o preocupare continuă pentru îmbunătățirea calității și satisfacerea nevoilor pieței, obiective care au determinat implicarea în viața educațională a comunității și astfel s-a construit relația de colaborare cu Asociația „Arată Că Îți Pasă - Hârșova", un parteneriat aproximativ de trei ani, prin care această societate comercială a contribuit substanțial la derularea unor activități educaționale, de voluntariat, sportive, cultural-artistice, acordarea de burse și sprijin materiale.
Asociația susține de trei ani activitatea cluburilor Cotovu Debate Club, Clubul de Lectură - Cititori în noapte Clubul de Cultură si Civilizație Rusă coordonate de prof. Elena Manea. De curând, Asociația a demarat o acțiune de salvare a cărților din biblioteci abandonate, pentru a contribui la crearea bibliotecii de la Casa Pedagogului Cotovu și a bibliotecii social Admis.
 
Citește și:

ISJ Constanţa a aprobat cea de-a doua clasă pregătitoare la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova (galerie foto)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii