Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:27 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Echipa constănțeană care a obținut premiul de argint la Thales Tech Challenge

ro

02 Aug, 2020 09:33 1042 Marime text

Cei cinci membri ai echipei 3psilon din România care a câștigat premiul de argint la competiția internațională „Thales Tech Challenge” sunt toți constănțeni și anul trecut au absolvit cele mai bune licee constănțene, devenind studenți în universități naționale de top.
Patru din cei cinci sunt absolvenți ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” – Teo Moraru, Ionuț Oțelea, George Prodan și Diana Mihai, iar Diana Elena Popescu a absolvit Liceul Teoretic „Ovidius”.
Cu excepția lui George Prodan, care acum este student la  Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius” din Constanța, și a Dianei Mihai, studentă la UMF „Carol Davilla”, ceilalți trei sunt studenți la Facultatea de automatică și calculatoare, Universitatea București.
 
Tinerii au participat cu un proiect care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, utilizând sateliți plasați pe orbita geostaționară. Energia colectată  poate a fi folosită pentru alimentarea orașelor mari, dar și a mașinilor electrice, prin punctele de încărcare plasate pe autostrăzi.
 
Prototipul proiectului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=jmmRvuy2DkA
 
În cadrul competiției „Thales Tech Challenge” au participat 380 de echipe, formate în baza înregistrării pe platformă a 2.000 de studenți, din 200 de universități, din nouă țări diferite. Acestea au intrat într-un program de mentorat asigurat de 60 de experți Thales.  În etapa finală, au fost selectate 9 echipe, câte una din fiecare țară participantă. Echipele finaliste au realizat un video cu o durată de 3 minute, care a fost analizat de un juriu internațional din perspectiva următoarelor criterii: 1) inovare, 2) importanță și prioritate, 3) relevanță, 4) fezabilitate, 5) impact,  6) claritate, 7) calitatea și exhaustivitatea livrabilului.
 
Thales Group este o companie multinațională franceză care proiectează și construiește sisteme electrice și oferă servicii pentru piețele aerospațiale, de apărare, de transport și de securitate.

Sursa foto: Facebook Teo Moraru

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Elena 02 Aug, 2020 12:53 Felicitări ! Felicitări liceului Mircea cel Bătrăn si d-nului profesor Ioan Băraru pentru modul in care si-au pus amprenta asupra educatiei lor ,insuflandu-le pasiune si perseverentă !