Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Cazinoul, încă o încercare (galerie foto)

ro

05 Jun, 2020 07:01 4124 Marime text


Să vezi și să nu crezi! Ca în bancul cu lupul la oi, după atâtea licitații și schimbări “de macaz” (inclusiv politice), constanțenii nu mai credeau în restaurarea Cazinoului. Nu dădeau vina pe contestații, ci credeau “că nu se vrea”, că cineva, de-acolo, de sus, nu va da niciodată undă verde pentru Cazinoul nostru, chiar dacă unii se lăudau că banii sunt alocați de la Guvern.
 
Dar iată că, chiar dacă te freci la ochi de câteva ori, dacă treci pe promenadă, vezi că se lucrează! Şi nu oricum, ci în forță.
 
Când s-au pus schelele, mulți au spus – da, să credem că au început... Şi da, multe zile nu s-a prea văzut nimic, așa că spusele mergeau spre o certitudine. Doar, câteodată, o basculantă mare de la Tracon se mai mișca pe-acolo și au mai răsărit și niște containăre pe partea dinspre port.



Dar nu - multe lucruri nu se vedeau, mai ales că se lucra în subsol. În aproape tot subsolul au fost demolate zidurile neportante pentru a face loc noii configurații, conform proiectului avizat.



Apoi, iarăși nu s-a văzut: a început demolarea scării de nord-est, cea care a fost construită în 1987, acoperind ornamentele Cazinoului din această zonă.



Caschete albe și galbene roiau peste tot, dar nu se prea vedea mare lucru. Până acum două zile, când toți care se plimbau pe faleză s-au oprit uimiți: muncitorii erau pe toate palierele schelelor și decopertau tencuiala de pe fațada dinspre oraș!

Apoi au acoperit cu o pânză mare albă partea centrală, locul unde e mai dificil de lucrat, în jurul ferestrei-scoică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii