Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 6 septembrie 2023. La mijloc de săptămână de eliminări și eliberări

ro

06 Sep, 2023 11:24 873 Marime text

6 septembrie 2023

La mijloc de săptămână de eliminări și eliberări. 
Cu Sfânta Miercuri alături și Mercur retrograd în plină desfășurare. 
Ce putem să facem astăzi altceva decât să fim ”autentici”?

Așa ne spune Osho în cartea ”Intimitatea – încrederea în sine și în celălalt”

”Sinceritatea înseamnă autenticitate – să fii sincer, adevărat, să nu fii fals, să nu porți măști. Indiferent care îi este fața adevărată, arat-o cu orice preț”
Reține, asta nu înseamnă că trebuie să-i demaști pe alții; dacă ei sunt mulțumiți de minciunile lor, e treaba lor să decidă. Nu demasca pe nimeni. 
Nu. Trebuie să fii autentic față de tine însuți. 
Nu e nevoie să reformezi pe nimeni altcineva. 
Dacă poți să evoluezi tu însuți, e destul. 
Nu fi reformator și nu îi dăscăli pe alții, nu încerca să-i schimbi pe alții. 
Dacă te schimbi TU, e un mesaj suficient.”

V-ați străduit vreodată să vă schimbați un obicei, un mod de a vedea lucrurile sau vreo condiționare interioară?
Dacă da, cum a fost? Simplu sau greu?
Personal, mi se pare o sarcină demnă de Hercule, chiar și schimbarea dietei sau obiceiurilor de ”consolare” (uitatul în ecrane, cititul cărților, ronțăitul pentru liniștire etc). 
Ați observat că ”schimbările” se produc în cerc? Începi să schimbi, ai senzația că avansezi, merge o perioadă, apoi este din ce în ce mai greu și ușor, te reîntorci la obiceiul de care încerci să te dezbari. Practic, ai făcut un cerc și ești înapoi de unde ai pornit. 
De câte ori nu v-a păcălit mintea, cu mersul ei în cerc?
Asta înseamnă ”autenticitate” – să poți privi toate aceste lucruri FĂRĂ să te judeci, fără să te critici, fără să te simți vinovat sau rușinat. Să le observi și să descoperi că se întâmplă. În acest fel, identifici balaurii reali cu care te confrunți, indiferent de deghizarea lor. 
Când te descoperi pe tine, devii atât de ocupat și preocupat de ”găselnițe” că nu prea mai ai timp, energie și dispoziție să stai cu ochii pe ceilalți. Oricum, vei vedea în ei DOAR ce există în tine. Pe măsuri ce descoperi în mod real CE EȘTI cu adevărat, vezi că dintotdeauna ai observat în ceilalți DOAR CE EXISTĂ ÎN TINE. 

Vezi că ești mințit, manipulat, păcălit, înșelat? Uită-te mai bine la tine, cum faci aceleași lucruri, aplicate diferit. 
Vezi furie, iritare, nemulțumire, critici și judecăți? Uită-te mai bine la tine, și la balaurii cu zece capete pe care îi porți în minte, în poveștile pe care le spui despre viață. Nu sunt toți balaurii tăi. Mulți sunt moștenire de la părinți, de la educatori, de la prieteni, cunoscuți, foști parteneri. Toți ți-au spus ”cine ești” și ”cum ești”. Și tu nu doar că i-ai crezut. Ci ai preluat toate descrierile lor fără filtru, transformându-i în balaurii din interior. 

Vă propun astăzi să avem momente de autenticitate. În care să constatăm ce este acolo în noi. Ce am devenit, ce suntem, ce exprimăm, în special în interacțiunile cu cei care ne ”declanșează” butoanele. Fără să ne judecăm. Doar observând. OK – sunt asta, sunt astălaltă. Sunt toate astea. 
Asta sunt ÎN ACEST MOMENT. 

Să avem o altă zi interesantă, pe câmpul de Joacă al propriei noastre ființe. 
Observând cum singuri ne menținem în telenovela ce ne ruginește și veștejește, zi de zi. 
https://alchida.ro/produs/webinar-22-09-2023-ora1900-2100-sutinut-de-dr-sorina-soescu-copiaza/
Vom discuta multe despre pregătirea de toamnă la Webinarul de Echinocțiu. Între timp, să pregătim voinicește terenul, folosind aceste zile de ”curățenie” pentru a descoperi gunoaie și a le permite să fie vizibile. 
Să avem cu toții o altă zi lucrativă și eficientă. 
Cu iubire, tuturor,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii