Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 27.01.2023 Proiectul anului 2023 – Cărți de suflet Cartea ”în lucru”. Arta parentajului plin de respect – Sura Hart și Victoria Kindle Hodson

ro

28 Jan, 2023 15:58 1190 Marime text
M-am bucurat să vă împărtășesc această carte minunată plină de exerciții și jocuri de comunicare între părinți și copii.
Mai stăm până la final de săptămână cu această carte și apoi vom trece la o alta.
Pagina 151
Cheia 6

Învățăm împreună
Concepte cheie
- Puteți face față oricărui lucru
- Cooperați cu copiii în luarea deciziilor și în rezolvarea problemelor
- Există multe moduri de a împlini nevoile
- Bucurați-vă de ceea ce funcționează
- Învățați din ceea ce nu funcționează

Ați descoperit că, după ce tocmai ați reușit, în sfârșit, să vă descurcați cu schimbatul scutecelor, cu hrănitul în timpul nopții, cu moțăiala din timpul dimineții și celelalte provocări presupuse de apariția unui nou-născut, acum e nevoie să faceți față provocărilor create de un copil care numai ce a început să meargă? În doar câteva luni de zile, această abilitate de a avea grijă de un nou-născut, dobândită cu greu, devine inutilă. Apoi, la scurt timp, copilul vostru, cel care adineaori abia învăța să meargă, se transformă într-un copil de patru ani, iar voi sunteți absorbiți de învățarea unor noi abilități, potrivite noilor provocări.

Fiecare stadiu al dezvoltării copilului, până la adolescență (și după aceea), vă cere să învățați obiceiuri noi, să creați și să dezvoltați structuri și strategii noi, menite să îi ajute să învețe, să crească și să se dezvolte armonios. Iar lucrurile nu devin neapărat mai ușoară dacă aveți mai mulți copii: ei cresc atât de repede, încât părinții nu au suficient de mult timp să pună în aplicare cele mai multe dintre noile tehnici învățate pentru a ajunge să le stăpânească îndeajuns de bine, iar timpul dintre primul născut și cel de-al doilea este uneori suficient de lung pentru ca părinții să uite tot ce credeau că știu.

De vreme ce copiii se schimbă atât de mult și încontinuu, este greu să ne simțim încrezători că putem face față acestei provocări și că ceea ce vrem să-i învățăm, este cu adevărat transmis sau primit. Ca să ne descurcăm cu succes pe parcursul acestei continue schimbări a copiilor – pentru a avea încredere în noi, mai degrabă decât să avem îndoieli și să ne învinuim – este nevoie:
1) Să învățăm din mers
2) Să cooperăm cu copiii noștri în luarea deciziilor și în rezolvarea problemelor. ”
Știți ce am învățat până acum despre oameni?
1) Sunt incredibil de rezistenți și perseverenți
2) Corpul biologic este FOARTE rezistent. În ciuda temerilor mamelor că ”puișorii” se sparg la fiecare căzătură, corpul rezistă la șocuri destul de mari, fără repercusiuni importante
3) Adaptabilitatea emoțională este IMENSĂ – părinții dovedesc asta zilnic
4) Capacitatea de supraviețuire este MARE. Copiiii dovedesc asta zilnic.

În ciuda SCHIMBĂRII continue, care este caracteristica vieții – învățăm, ne ajustăm, ne recalibrăm și continuăm drumul în roata vieții.
Apreciez mult cărțile care mă învață repetat despre posibilitățile umane disponibile.
Vă doresc un week-end echilibrat și liniștit,
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii