Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 19.01.2023 Proiectul anului 2023 – O carte pe săptămână Cartea săptămânii – Arta parentajului plin de respect – Sura Hart și Victoria Kindle Hodson Pagina 50 ” Împliniți-vă nevoia de a ști de ce aveți nevoie

ro

20 Jan, 2023 08:12 933 Marime text
Cei mai mulți dintre părinții pe care îi întâlnim nu prea reușesc să aibă grijă de nevoile lor pentru că nu știu care sunt acestea. Asemenea majorității părinților, probabil că și voi ați fost învățați să renunțați la nevoile voastre pentru a trăi în conformitate cu standardele și așteptările exterioare impuse de părinți, profesori sau angajatori. Renunțarea la nevoie a fost și încă este atitudinea standard în toate structurile în care anumiți oameni își exercită puterea ASUPRA altora – inclusiv în familii, școli și guverne. A fost șocant și trist să ne dăm seama cât de prompți au fost, de-a lungul istoriei, părinții și profesorii, în a înăbuși dorințele înflăcărate ale bebelușilor și copiilor, în favoarea supunerii și a conformării.

După ani de zile în care și-au ignorat propriile nevoi, mulți adulți ne spun că se simt amorțiți sufletește; vor să se simtă mai plini de entuziasm, mai vii și mai liberi, așa cum se simțeau în copilăria lor. Mulți și-au șters amintirile timpurii, au renunțat la sentimentele și nevoile lor, devin suspicioși la orice menționare a acestora, etichetându-i pe cei care discută despre aceste subiecte drept ”excesiv de sensibili”, ”prea moi” ori ”dependenți de atenție”. Cu toate acestea, părinții cu care lucrăm, cei care învață să se reconecteze cu propriile sentimente și nevoi, experimentează o renaștere a vitalității și a bucuriei de a trăi și devin, totodată, mai eficienți în a avea grijă de propriile nevoi.

Prețul ignorării propriilor nevoi
Când aveți un program plin, în ritm rapid și haotic, nu vă odihniți, nu mâncați la ore regulate și nu vă relaxați, e dificil să răspundeți cu entuziasm sau așa cum se cuvine la nevoile copiilor voștri. Când nu găsiți timp să vă distrați, nu aveți cum să fiți entuziaști și bucuroși la insistențele copiilor de a vă distra împreună. Dacă nu aveți pe nimeni care să vă asculte, s-ar putea să vă simțiți copleșiți de provocarea de a vă asculta copiii.

Costurile emoționale pe care le plătiți atunci când vă epuizați rezervele de energie și continuați să funcționați cu rezervoarele goale sunt resimțite nu numai de voi, dar și de copii. Vă veți trezi în interacțiuni păguboase cu copiii – îi veți cicăli și amenința, veți țipa la ei și veți emite pretenții și veți arunca în stânga și-n dreapta cu recompense și pedepse. În cele din urmă, veți ajunge atât de epuizați și de copleșiți, încât veți ceda nervos. Plini de îndoială, neputință și lipsă de speranță, cel mai probabil veți pune la îndoială tot ceea ce faceți, veți spune lucruri pe care n-ați fi vrut să le spuneți niciodată și veți amenința că faceți lucruri pe care nu doriți cu adevărat să le faceți”.

Ultima zi de Mercur retrograd, planeta intră în tranzit direct de astăzi / mâine încolo.
Haosul se micșorează doar puțin, pentru că urmează Luna nouă de duminică.
Eliminările sunt intense, corpurile reacționează, ies la suprafață toate cele nerezolvate.

Cicluri naturale de curățenie. Nimic nou sub soare.
Mă bucur să continuăm lectura săptămânii
Rezistăm, ancorați în centrul inimii noastre.
Multă putere tuturor
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii