Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 13 iunie 2023 O zi minunată pentru feminin

ro

13 Jun, 2023 15:19 1110 Marime text

13 iunie 2023
O zi minunată pentru feminin
O cifră feminină în sine, plină de provocări și răsturnări de situație.
Ne arată cât de vulnerabile suntem corporal, în ciuda puterii mentale imense.
Ce spune Oana Silvia Filip în cartea ”La que sabe (Cea care știe să fie femeie?)”
”Prin definiție, femeile sunt vulnerabile.

Începând de la corpul nostru, care poartă în sine o fragilitate interioară, continuând cu fluctuațiile stărilor sufletești și încheind cu mentalul nostru adesea dezordonat și aparent lipsit de logică, insuflăm o stare de vulnerabilitate.
Și tocmai din această cauză s-a născut ”Zoe cea bărbată”, care este invulnerabilă.

Vulnerabilitatea este privită care o privare de putere și, dacă ne gândim puțin la momentele în care ne simțim vulnerabile, putem fi de acord că așa este.
O persoană vulnerabilă este o persoană slabă, incapabilă să facă față provocărilor acestei lumi care cere din partea noastră rezistență, soliditate, încrâncenare, spirit competitiv.
Deci, până ajungem să cunoaștem profunzimile acestei stări, învățăm să o negăm, să o înlăturăm din viața noastră.
Ne construim platoșe de protecție care să ne apere de atacurile inerente ale vieții și a celor din jur.
...

Fugim de vulnerabilitate ca dracul de tămâie, deși salvarea drăcușorului se găsește tocmai în simbolistica acesteia.
Așadar, ce ne poate învăța vulnerabilitatea și mai ales, de ce unii înțelepți o consideră sursă a puterii personale?
Atunci când suntem vulnerabile, intrăm într-o stare de confuzie mentală, în special emoțională.
În stare de vulnerabilitate, controlul scârțâie și antecedentele personale ne spun că trebuie să ieșim repede din această zonă, unde există un risc uriaș de a fi rănite din nou.

Dacă reușim să ne aplecăm asupra acestei stări cu un dram de curiozitate și compasiune, vom descoperi că ea este o poartă spre lumea noastră interioară.
În starea de vulnerabilitate se deschid porțile spre aspectele Umbrei noastre.
Mergând mai în profunzime, ajungem să revedem momentele în care ne-am simțit vulnerabile și mai ales sistemele de protecție pe care am ales să le construim. Ceea ce înțelegem acum este că deși sistemul a funcționat, el a devenit a doua noastră natură.

Suntem pe pilot automat și perceperea oricărui moment de vulnerabilitate scoate automat, spre manifestare, sistemul de protecție.
Mergând și mai departe, având toate cărțile pe masă, avem șansa de a privi în ansamblul vieții noastre și a conștientiza modul în care funcționăm.
Atunci când ne privim vulnerabilitatea , nu știm ce să facem, nu știm ce să alegem și, în ciuda acelui trebuie să facem ceva, starea de nesiguranță are ceva liniștitor în sine.
Această liniște este oferită de confortul de a ști că dincolo de sistemele create există o infinitate de variante posibile.

Când lucrezi cu propria vulnerabilitate, permite-i aceste nesiguranțe să te învăluie complet, să rezoneze în fiecare fibră a ta, deschizând în tine potențialitatea oricărei alegeri. Permiteți să fii atât de deschisă, încât să simți orice adiere, orice mișcare a tuturor aspectelor care te compun.
Oare ți-ai dat seama că ceea ce tocmai experimentezi este profunzimea naturii tale feminine?
În acest loc, în acest întuneric ancestral în care totul se află în stare de potențialitate, sălășluiește puterea ta de femeie.

În acest loc și în acest moment accesezi puterea și înțelepciunea de a crea o nouă realitate pentru tine.
Și, dacă îi dai curs, vei ști că cea mai bună alegere este aceea în care ești sută la sută tu.”
Ce zi mai potrivită să ne contemplăm vulnerabilitatea, ca trăsătură esențială feminină, puteam să avem, dacă nu astăzi, în ziua de 13.

Să ne jucăm frumos cu Umbrele interioare și să nu ne speriem de senzațiile și trăirile prin care trecem. Fac parte din noi, sunt întregul nostru, pe care ca adulți, îl putem accepta în totalitate.
Dacă aveți chef să faceți puțină mișcare, să faceți o pauză de la telenovela minții, vă aștept alaturi de fetele de la studioul Vitality Pilates Constanta - https://fb.me/e/2WOnhO2fs
Să avem o altă zi minunată de luna iunie
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda 

Citește și: 

#ConstanțaEsteBine12 iunie 2023. Un început de săptămână. Cu lună în scădere, numai bună pentru detoxifieri și eliminări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii