Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volksbank nu a primit nicio ofertă concretă pentru vânzarea subsidiarei din România

ro

08 Apr, 2011 01:30 1287 Marime text

Grupul austriac Volksbank nu a primit nicio ofertă concretă pentru vânzarea subsidiarei din România şi nu discută împărţirea băncii în bucăţi pentru a fi preluată mai uşor, a declarat Johann Lurf, preşedintele instituţiei de credit locale. "Acţionarii nu vorbesc prea mult cu noi despre procesul de vânzare, pentru că este treaba lor. Băncile din Europa Centrală şi de Est, de la Cehia la România, de la Serbia la Bosnia, produc fluxuri de venituri şi acestea vor rămâne. Suntem aici ca să rămânem, indiferent cine va fi acţionar la finalul zilei. Din câte am înţeles nu se discută vânzarea Volksbank pe bucăţi", a declarat ieri Lurf într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.
Acesta a precizat că acţionarii au început procesul de vânzare, dar nu există oferte concrete. "Preţul este în mod cert principala chestiune. Am construit o reţea impresionantă, iar dacă acum se pune problema vânzării, mărimea va conta. Nu există un preţ pe masă în prezent. Băncile interesate sunt încă în procesul de evaluare şi nu există o presiune foarte mare pentru vânzare", a arătat Lurf.
Volksbank România activează pe piaţa locală din anul 2000, principalul acţionar al băncii fiind Volksbank International, deţinut în majoritate de grupul austriac Osterreichische Volksbanken.
În decembrie anul trecut, grupul austriac a anunţat că analizează vânzarea participaţiilor la Volksbank International şi VB Leasing International, ambele cu operaţiuni şi în România, urmând să se concentreze asupra operaţiunilor de bază, respectiv funcţia de instituţie centrală a celor 60 de bănci regionale Volksbank, creditarea pentru companii şi activităţile din sectorul imobiliar.

Volksbank România a avut anul trecut o pierdere de 36 mil. euro

Volksbank România a avut anul trecut o pierdere de 36 milioane euro, comparativ cu un profit înainte de impozitare de 51,7 milioane euro obţinut în 2009, în contextul în care costul cu provizioanele s-a dublat, iar venitul net din dobânzi a scăzut cu 5,88%.
Costul cu provizioanele a reprezentat principalul motiv pentru pierderile înregistrate, în contextul în care s-au dublat, de la 69,8 milioane euro în 2009 la 153,4 milioane euro anul trecut. Totodată, venitul net din dobânzi a scăzut cu 5,88%, la 142 milioane euro, ca urmare a reducerii Euribor şi Libor.
În acelaşi timp, veniturile din exploatare au crescut anul trecut cu 1,75%, respectiv cu trei milioane euro, ca urmare a câştigurilor din operaţiuni de trading, în timp ce câştigurile din comisioane au rămas la un nivel constant. "Am reuşit să păstrăm raportul dintre costuri şi venituri la un nivel extrem de redus, de 31%", se arată într-un comunicat al băncii.
Activele Volksbank România au scăzut cu 7,7%, la 4,8 miliarde euro, deşi volumul total al creditelor a urcat uşor, de la 3,1 miliarde euro la 3,2 miliarde euro. Portofoliul de depozite al băncii s-a diminuat anul trecut cu 15,9%, la 580 milioane euro.
Reţeaua teritorială a Volksbank România s-a redus anul trecut de la 185 de unităţi la 181 de unităţi.

Sursa: Curierulnational.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii