Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incasarea salariului prin banca poate aduce credite mai ieftine

ro

02 May, 2011 23:08 1688 Marime text

7-afaceri-ss.jpgBancherii percep dobanzi mai mici la credite clientilor care isi incaseaza salariul intr-un cont curent motivand ca prin controlul asupra veniturilor lunare ale acestora pot reduce riscul de nerambursare.

Clientii care isi aduc si contul de salariu la ban-ca atunci cand vor sa imprumute bani pot obtine finantare mai ieftina chiar si cu doua puncte procentuale fata de oferta standard.

"Faptul ca banca are acces la veniturile lunare ale clientului si isi retrage automat rata lunara din contul curent inseamna ca isi diminueaza riscul, ceea ce explica reducerile de dobanda.

De asemenea, bancile pot lua mult mai usor o decizie in momentul in care clientul respectiv vrea sa-si reinnoiasca creditul sau sa acceseze alt credit", comenteaza analistul financiar Dragos Cabat.

Cele mai mari reduceri de dobanda sunt la creditele de consum si apar in ofertele unor banci din esalonul secund, care incearca astfel sa castige cota de piata intr-un moment in care majoritatea jucatorilor sunt reticenti vizavi de creditarea persoanelor fizice.

De exemplu, Citibank si Emporiki au redus cu doua puncte procentuale fata de nivelul standard dobanda la creditele de consum fara garantii in lei pentru clientii carora le administreaza si banii din salariu. Dobanda nominala la creditul de consum de la Citibank coboara de la 18% pe an la 16% pe an, ceea ce inseamna ca pentru un imprumut de 55.000 de lei pe o perioada de sase ani, clientul plateste o rata lunara cu 60 de lei mai mica.

Integral in Ziarul Financiar

Sursa: Banknews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii