Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt bancile care nu mai acorda credite

ro

22 Dec, 2008 18:39 3792 Marime text
Confruntate cu probleme de lichiditate, bănci precum Volksbank, Bancpost, Credit Europe Bank şi Banca Transilvania nu mai acordă împrumuturi populaţiei.

Potrivit ghiseulbancar.ro, un credit ipotecar de la Alpha Bank, poate fi obţinut prin acordarea unui avans de minim 25%, pe o perioadă de 35 de ani. Gradul maxim de îndatorare poate ajunge până la 50%, în funcţie de scoringul fiecărui client, dobânda la EUR este de 8,45%.
De la BCR, clientul poate opta, în cazul unui împrumut ipotecar în lei, între o dobândă fixă pe 2 ani, de 15% şi o dobândă fixă de 3 sau 5 ani, de 13,85%.
Creditul în euro are o dobândă fixă, 1 an - 6,2% sau pe o perioada de 2 ani - 7,2%. În cazul unui credit de la BRD, dobânda diferă în funcţie de avansul clientului şi de perioada de rambursare. Astfel, la un avans peste 20% şi credit pe o perioada de 10-20 de ani, dobânda la euro va fi de 6,493% şi de 15,91% la lei. Creditul ipotecar de la Banca Românească are o dobândă variabila ceva mai mare comparativ cu băncile anterioare, de 13,31%  la EUR si de 20,26% la lei.
După cum apreciază specialiştii, creditele de consum fără ipotecă sunt cel mai dificil de obţinut. Cerinţelor celorlalte bănci din sistem sunt din ce în ce mai rigide, făcând aproape imposibilă obţinerea unui credit. Cele mai multe dificultăţi întâmpinate de solicitanţii creditelor sunt în cazul împrumuturilor de consum, fără ipotecă. Motivul principal este lipsa garanţiei, ceea ce face ca împrumutul să devină prea riscant pentru bancă.
Intesa Sanpaolo Bank nu mai acordă decât credite în lei, decizia de a stopa creditarea în valută fiind luată pentru a proteja clienţii de expunerea la riscul valutar, după cum au declarat reprezentanţii băncii în urmă cu o lună. Unicredit Tiriac Bank este o altă bancă ale cărei condiţii de creditare sunt ocolite de clienţi întrucât oferă împrumuturi scumpe.
Directorul general al KIWI Finance, Anca Bidian, declară că în această perioadă este periculos să iei un credit, cei care au nevoie de un împrumut fiind sfătuiţi să mai aştepte înainte de a-şi depunde dosarul de creditare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii