Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere legislativă controversată

ro

05 May, 2011 19:00 2174 Marime text

dacia_vs_porsche.jpgSenatorii au adoptat în şedinţa de miercuri o propunere legislativă prin care susţin instituirea unui nou mod de calcul al impozitului pe autovehicule care să încurajeze deţinerea de maşini ieftine produse în ţară care să aibă capacitate cilindrică mică. Este complet ilogic ca un Aro să fie impozitat la fel ca un Bentley, iar un Logan la fel ca un Mercedes Clasa C, susţine iniţiatorul propunerii.

Pe site-ul Senatului poate fi gasită şi poziţia Guvernului în legatură cu această iniţiativă, iar Executivul spune că nu susţine adoptarea unei astfel de propuneri legislative fiindcă ar discrimina maşinile din import în raport cu cele fabricate aici.

"Dacă ne referim la impozitarea anuală pe mijloc de transport observăm că, spre exemplu, un Bentley este apropiat de nivelul de impozitare al unui Aro. Considerăm că această formulă, aplicată în prezent, creează un mod injust de impozitare, mai mult, este complet ilogic să impozitezi un autoturism Aro cu 2.320 lei (sumă care este aproximativ valoarea de piaţă a maşinii) sau valoarea unei Dacii Logan să fie aproape identică cu a unui Mercedes Clasa C, respectiv 64 lei", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75% din valoarea maşinii pentru automobilele Euro 5, iar pentru alte norme de poluare impozitul va fi mai mare.

Propunerea legislativă, a primit 45 de voturi pentru, 40 de voturi impotrivă şi o abţinere.

Senatorii au votat împotriva raportului de respingere a propunerii legislative întocmit de Comisia pentru buget din Senat, acesta obţinând doar 41 de voturi pentru. Împotriva raportului s-au exprimat 46 de senatori, iar unul s-a abţinut de la vot, notează agenţia Agerpres.

Sursa:0-100.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii