Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ei se poate… Un Duster mai puternic pentru piaţa externă

ro

11 May, 2011 19:36 3000 Marime text

duster_140cp.jpgDacia a produs, în primul trimestru, două SUV-uri Duster echipate cu motoare pe benzină de 2 litri, de 140 Cai Putere (CP), destinate unor pieţe externe, au declarat pentru 0-100.ro oficialii Dacia. Apariţia acestui model de top a fost sugerată încă din iulie 2010 de către oficialii Renault şi Dacia.

În statisticile Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) din România figureaza la export două unităţi Duster cu motoare de 2 litri şi 150 CP. Întrebaţi unde vor fi comercializate aceste maşini şi dacă motorul are într-adevăr 150 CP, reprezentanţii Dacia au precizat: "Este vorba despre Duster echipate cu motor de 2.0l (140 CP), destinate unor pieţe externe".

În gama Renault nu există un motor pe benzină de 2 litri şi 150 CP.

Încă din iulie 2010 oficialii Renault şi Dacia au vorbit despre posibilitatea introducerii unei motorizări mai puternice pentru Duster, asociată, eventual, şi unei cutii de viteze automată.

Oficialii Dacia nu au comunicat în ce pieţe va fi vândut Duster cu motor de 2 litri, însă sunt şanse mari ca această versiune să fie rezervată pieţelor din Orientul Mijlociu şi/sau Rusia. Avand în vedere că au fost exportate doar două maşini, este vorba, cel mai probabil, de nişte maşini trimise pentru teste sau pentru omologare în ţările respective. Cert e că nu va mai trece mult până când va fi lansat Duster cu motor de 140 CP, măcar pentru export.

Pieţele din Orientul Mijlociu (unde se vând maşini atât sub brand Renault, cât şi Dacia) şi Rusia (unde se vând doar automobile sub marca Renault) beneficiază de maşini Dacia, respectiv Renault, cu echipamente nemaiîntalnite în alte ţări, cum ar fi cutia de viteze automată pentru modele precum Sandero, Logan şi Logan MCV.

Dacă cele două unităţi Duster purtau sigla Dacia, atunci motorul de 2 litri este cel mai mare şi mai puternic montat vreodată pe un automobil Dacia de serie. Totuşi, Automobile Dacia produce şi maşini sub brandul Renault, pentru anumite pieţe, aşa că misterul va fi elucidat mai târziu.

Sursa:0-100.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii