Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitsubishi i-MiEV mai ieftin cu 11.000 euro Mitsubishi va oferi o maşină electrică low-cost

ro

22 Jun, 2011 13:47 2426 Marime text

mitsubishi-i-miev-.jpgDespre Mitsubishi i-MiEV nu se poate spune că e prea accesibilă , deşi, pentru o maşină electrică, preţul său este relativ corect. Aşa încât japonezii s-au gândit să ofere şi o versiune mai ieftină, care ar putea fi considerată un fel de maşină electrică low-cost.

În Japonia, graţie bonusurilor guvernamentale pentru maşinile electrice, un Mitsubishi i-MiEV normal costă circa 3 milioane yen (26.000 euro). Versiunea low-cost va costa în jur de 1,7 milioane yen (15.000 euro), deci va fi mai ieftină cu 11.000 euro . Foarte atractiv, chiar şi în condiţiile renunţării la unele echipamente din dotarea standard.

Totuşi, scăderea foarte mare de preţ se traduce şi într-un alt minus: autonomia mai scăzută. Dacă modelul i-MiEV actual se laudă cu o autonomie maximă teoretică de 160 km, versiunea i-MiEV low-cost va oferi maximum 120 km, din cauza utilizării unui pachet mai compact de baterii.

Noile baterii, construite de Toshiba, vor avea însă un alt avantaj: vor putea fi încărcate mai frecvent, vor suporta cicluri neregulate de încărcare şi vor fi mai puţin influenţate de schimbările de temperatură. Este vorba de o tehnologie nouă SCiB (Super Charge ion Battery), destinată strict maşinilor utilizate pe trasee urbane.

Sursa: promotor.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii