Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazda opreşte producţia lui RX-8

ro

23 Aug, 2011 02:09 1928 Marime text
mazda.jpgMotoarele rotative de la Mazda şi modelele animate de acestea au ieşit din producţie, anunţă AutomotiveNews. Cei de la Mazda au luat decizia dureroasă din cauza vânzărilor din ce în ce mai slabe şi a standardelor globale de emisii, care fac dezvoltarea acestor motoare din ce în ce mai costisitoare. Iniţial, japonezii suspendaseră temporar dezvoltarea motoarelor Renesis, urmând să repornească acţiunile după ce obţin finanţare pentru acestea. Până atunci, niponii urmau să se concentreze pe motoarele SkyActiv, care vor reprezenta grosul vânzărilor Mazda.

Modelele RX-8 şi RX-7 sunt responsabile pentru imaginea Mazda din ultimii douăzeci de ani şi pentru aura inspirată de marca respectivă. Iterarea de top a motoarelor rotative de la Mazda era reprezentată de o unitate de 1.3 litri, cu două rotoare, ce dezvolta 232 CP la 8.500 rpm. Din cauza nivelului ridicat de putere, unitatea era clasificată ca având o cilindree dublă, provocând o oarecare neplăcere la achiziţie şi la plata impozitelor. În plus, motorul era cunoscut pentru consumul ridicat de carburant şi atenţia cu care trebuia să fie operat şi întreţinut.

În 2010, Mazda a vândut doar 1.134 unităţi RX-8, o scădere de 49% faţă de 2009. Până în iulie 2011, când producţia de RX-8 a fost oprită, Mazda a remarcat o scădere de 21% a vânzărilor de RX-8. Cel mai bun an pentru Mazda RX-8 a fost 2004, când japonezii au vândut 23.690 de unităţi. La începutul anilor 1980, Mazda RX-7 vindea 50.000 de unităţi pe an, încă de la prima generaţie. Constructorul nipon nu a fost avantajat nici de situl de producţie, stabilit în Hiroshima, marcând o serie de pierderi pe fondul diferenţelor de curs valutar şi a costurilor ridicate de transport.

Sursa: Automarket.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii