Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hybrid pentru Audi A8

ro

25 Aug, 2011 02:53 2018 Marime text
audi_resize.jpgDupă ce a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva în calitate de concept, Audi A8 Hybrid va merge în producţia de serie şi va fi disponibil la vânzare din 2012. După cum te aşteptai, sub capotă maşina va avea un sistem de propulsie combinat. Pe de-o parte, este vorba de un motor pe benzină TFSI de 2.0 litri turbo, care va livra 211 CP şi 350 Nm, iar pe de altă parte îşiva face simţită prezenţa şi motorul electric, dornic să ofere 54 CP şi 210 Nm.

Motorul electric îşi va trimite energia către roţile din faţă, iar alimentarea va fi făcută prin intermediul unui acumulator cu litiu care cântăreşte 36,7 kilograme. Bateria este plasată strategic în zona portbagajului, cu scopul de a evita un posibil scurtcircuit în cazul unui accident. Audi A8 Hybrid va avea o cutie de viteze automată cu opt trepte Tiptronic, iar în privinţa performanţelor, maşina va accelera de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde şi va atinge o viteză maximă de aproximativ 235 km/h.

Consumul mediu se va situa la o valoare aproximativă de 6,4 l/100 km, în timp ce emisiile de dioxid de carbon vor fi în jur de 148 g/km. Audi A8 Hybrid va putea să se deplaseze în modul exclusiv electric la o viteză constantă de 60 km/h, pe o distanţă de trei kilometri.

Audi A8 Hybrid diferă foarte puţin de un model standard. De fapt, singurele modificări la exterior sunt jantele cu design nou, care au în diametru 18 inci standard sau 19 inci opţional. Ar mai fi emblemele prin care poţi să te convingi că ai în faţă un "Hybrid" şi îmbrăcămintea caroseriei în culoarea cu nuanţe de argintiu-Arctic. La interior, noile instrumente de bord îţi confirmă şi ele că te afli la conducerea unui hibrid.

Preţurile şi perioada în care va apărea pe piaţă noua limuzină hibridă vor fi anunţate luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt. Audi A8 Hybrid va apărea în lumina reflectoarelor, fără să aibă eticheta de concept în nume.

Mai multe imagini pe http://www.topgear.ro/stiri/hybrid-pentru-audi-a8

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii