Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:06 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Castelu a lansat un apel umanitar Un constănțean a pierdut lupta cu o boală necruțătoare în străinătate

ro

05 Feb, 2017 23:32 3400 Marime text
Primăria Castelu a lansat, astăzi, un apel umanitar pe pagina de Facebook. Apelul face referire la întoarcerea acasă a lui Andrei Valentin Schiopu, de 27 de ani, care a pierdut lupta cu viața în străinătate. Rudele au nevoie de bani pentru a-l aduce pe Andrei în țară și pentru a-l înmormânta creștinește. 
 

„Dragii noștri,
Din păcate, viața ne aduce și astfel de lovituri și comuna noastră este zguduită de trecerea în neființă a lui Andrei Valentin Schiopu, la frageda vârstă de 27 de ani. Era plecat în străinătate, unde se lupta pentru un trai mai bun. A pierdut însă lupta cu o boală necruțătoare, sâmbătă, pe patul unui spital din Marea Britanie.
Câțiva tineri din comuna noastră ne fac un apel și ne solicită o mână de ajutor, întrucât orice ajutor financiar poate contribui la întoarcerea acasă a lui Andrei, pentru ca familia să îl înmormânteze creștinește”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Castelu.Cei care doresc să contribuie financiar o pot face astfel:

Cont în lire sterline :
Mr Marius Petcu 
Lloyds Bank
Sort code 30-84-43
Acc number 34190068

Cont în lei : 
Doamna Șchiopu Niculina 
Banca Transilvania 
Cod IBAN RO27BTRL01401201E57628XX

„Primăria Comuna Castelu și primarul Nicolae Anghel își exprimă profundul regret pentru pierderea familiei Șchiopu, iar sufletele noastre îndurerate se roagă și sunt alături de cel al lui Andrei. Dumnezeu să-l odihnească!”, mai spun reprezentanții Primăriei Castelu pe pagina de Facebook.

UPDATE, 7 februarie 2017

În urmă cu două zile, în urma unui apel efectuat de autorităţile locale de la Castelu, cotidianul ZIUA de Constanţa a relatat cazul unui tânăr care a decedat pe patul de spital al unei clinici din Marea Britanie, răpus de o boală necruţătoare. Pentru că familia lui Andrei Valentin Şchiopu nu a avut fondurile necesare pentru repatrierea trupului neînsufleţit al băiatului, Primăria Castelu a lansat un apel umanitar, preluat de mai multe publicaţii din Constanţa, inclusiv ZIUA de Constanţa. 
Ca urmare a acestui demers, autorităţile locale de la Castelu a reuşit să strângă suma necesară şi a transmis un  mesaj pe Facebook cu privire la acest subiect. 

Dragii noștri, suntem profund impresionați de reacțiile dvs. și de rapida mobilizare pentru această situație. Vă anunțăm că suma necesară aducerii acasă a lui Andrei Șchiopu a fost strânsă! Vă mulțumim pentru solidaritatea exemplară și pentru cum ați reușit din nou să demonstrați că a noastră comunitate poate fi oricând la înălțime nu doar în momente de bucurie, ci și de tristețe”, se arată în mesajul Primăriei Castelu. 

Sursa foto: Facebook Primaria Comuna Castelu

Ti-a placut articolul?

Comentarii