Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:21 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde-s mulţi… Patru firme s-au asociat pentru a obţine un contract cu CN APMC (documente)

ro

12 Oct, 2015 00:00 2536 Marime text

 
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a atribuit, în iunie 2014, prin negociere cu publicarea prealabilă a unui anunț de participare, în SEAP, contractul „Lucrări suplimentare/adiţionale la contractul de lucrări nr. 12.332/02.05.2012“. Practic, este vorba despre dezvoltarea capacităţii feroviare în sectorul fluvio-maritim al Portului Constanţa. Sursele de finanţare pentru acest contract de achiziţie publică au fost bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, şi Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), în conformitate cu prevederile Programului Operaţional Sectorial în Transporturi 2007-2013. A fost constituită comisia de evaluare a ofertelor, din ea făcând parte Iolanda Teodoru, preşedinte al comisiei cu drept de vot, şi membrii George Alexandru Iorov, Tănase Iulian Pepi, Marius Voineagu, Elena Nicoleta Andronache, Oana Tode şi Mihaela Staetu.
 
Operatorul economic care a depus oferta este SC Consal Trade SRL („Lider Asociaţie“ SC Consal Trade SRL - SC Elcomex IEA SA - SC Livarom Prest SRL - SC Vio Top SRL). Această societate este un abonat al contractelor cu CN APMC, astfel încât avea experienţa participării la licitaţii. Comisia a constatat că toate documentele au fost depuse şi nu s-au solicitat clarificări. La această licitaţie au existat observatori UCVAP. Este vorba despre Ionelia Costache şi Constantin Spătăreanu. Valoarea estimată a contractului a fost de 11.000.000 lei.
 
Oferta Asocierii SC Consal Trade SRL - SC Elcomex IEA SA - SC Livarom Prest SRL - SC Vio Top SRL a fost de 10.972.828,19 lei (fără TVA), iar termenul de execuţie - nouă luni calendaristice. A urmat un proces de evaluare a ofertei preliminare, în prezenţa membrilor comisiei de evaluare şi a observatorilor desemnaţi ai UCVAP. În urma analizei documentelor referitoare la calificare, comisia de evaluare a declarat ofertantul admis şi a trecut la evaluarea propunerii preliminare tehnice. Ei bine, de data asta, ofertantului i s-au cerut clarificări în urma cărora, după o analiză atentă, s-a decis că propunerea este conformă.
 
A urmat evaluarea propunerii financiare preliminare, în cadrul căreia s-au cerut iar clarificări ofertantului. În urma analizei tuturor actelor cerute de membrii comisiei, s-a decis că oferta este admisibilă.
 
După aceste etape, a venit rândul şedinţei de negociere. Propunerea financiară preliminară de la care a pornit negocierea a fost de 10.972.828,19 lei (fără TVA). Comisia a propus o reducere de 5% aplicată valorii lucrărilor/cantităţilor suplimentare/adiţionale, adică o reducere în valoare de 548.641,41 de lei (fără TVA), cu angajarea fermă a ofertantului ca durata de execuţie a lucrărilor să nu depăşească anul 2014.
 
Ofertantul a propus o reducere de aproximativ 274.320 de lei (fără TVA), reprezentând o reducere de aproximativ 2,5% faţă de valoarea preliminară ofertată. În acest sens, valoarea ofertei finale devine 10.698.510 lei (fără TVA). Ofertantul se angajează ferm ca durata de execuţie a lucrărilor să nu depăşească anul 2014. Acestea fiind spuse, comisia de evaluare a acceptat propunerea de reducere de aproximativ 2,5%, deoarece s-a mers după criteriul de atribuire „preţul cel mai scăzut“. S-au făcut ultimele demersuri birocratice specifice unei astfel de licitaţii, iar la final s-a încheiat raportul procedurii, care a bifat câştigarea contractului de către Asocierea SC Consal Trade SRL - SC Elcomex IEA SA - SC Livarom Prest SRL - SC Vio Top SRL (nu este IMM), cu o propunere financiară de 10.698.510 lei (fără TVA). Nu au fost declaraţi subcontractanţi.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, precum şi anunţul de atribuire a contractului, procesul-verbal şi raportul procedurii.

Câte ceva despre firmele câştigătoare

Societatea Consal Trade avea sediul în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 52. Între timp, firma şi-a schimbat sediul în municipiul Giurgiu, strada Vasile Alecsandri nr. 11, etaj P, judeţul Giurgiu, potrivit Monitorului Oficial 3825 /30.VII.2015. Din datele prezentate de Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în 1995. Capitalul social al firmei este de 381.000 de lei. Asociatul persoană juridică al firmei Consal Trade este Hermosiocco Trading Limited, cu sediul în Cipru. La Registrul Comerţului, este înregistrată ca administrator Marcela Mohanu, numită în funcţie în iunie, iar Cătălin Boghici este împuternicitul sucursalei din localitatea Ploieşti (tot din iunie 2015). Modificările la Registrul Comerţului au fost făcute la 23 septembrie 2015. Potrivit vrajitorul.eu, această firmă a înregistrat anul trecut restanţe la bugetul de stat, însă anul acesta, societatea nu are datorii înregistrate la ANAF.
 
Livarom Prest SRL a fost înfiinţată în anul 1999, are sediul social în municipiul Constanţa și se ocupă de „lucrări de construcţie a căilor ferate de suprafaţă şi subterane“. Capitalul social subscris este de 61.100 de lei, integral vărsat, compus din 6.110 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 11 august, asociaţii societăţii sunt Costel Moroiu, care deţine 132 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2,16%, şi Niculae Horţea, care deţine 5.978 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 97,84%. Administratorul societăţii este Niculae Horţea. Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, firma înregistrase o cifră de afaceri de 3.029.262 de lei, un profit 0 și 46 de salariați.
 
Elcomex IEA SA este o firmă cu sediul social în Cernavodă, înființată în anul 1994, ce are ca principală activitate „lucrări de instalaţii electrice“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 11 august, asociați în firmă sunt Ion Grecu și Camelia Grecu. Adrian Marius Rusu are calitatea de împuternicit sucursală, alături de Marius Florin Gheorghiu și Ilie Marin. Administrator și director general este Marius Florin Gheorghiu.

Potrivit vrajitorul.eu, la sfârșitul anului 2014, firma înregistrase o cifră de afaceri de 98.699.053 de lei, un profit de 2.036.469 de lei și 573 de salariați.
Din datale Registrului Comerţului, aflăm că societatea Vio Top SRL a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, pe strada Zambilelor. Capitalul social subscris este de 100.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 1.000 de lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Andrei Mihai Baicu, născut în Slatina, Olt. Activitatea principală, conform codificării CAEN, este legată de „activităţi de arhitectură“.

La finele anului 2014, potrivit vrajitorul.eu, firma înregistrase o cifră de afaceri de 11.071.231 de lei, un profit de 4.368.474 de lei și 30 de salariați.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii