Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase firme s-au „duelat“ pentru un contract în cadrul proiectului „Clubul Nautic Callatis“ (documente)

ro

09 May, 2017 00:00 3336 Marime text
În 2013, Primăria Mangalia atribuia un contract ce avea drept obiect „Execuţie lucrări în cadrul proiectului «Clubul Nautic Callatis»“.
 
Comisia de evaluare, numită prin Dispoziţia nr. 954, din data de 17 decembrie 2012, i-a reunit pe Romulus Dumitrana, în calitate de preşedinte, Ileana Budurescu, Ştefania Mitiţescu, Ciprian Popa Dan şi Liliana Ghiţă, în calitate de membri. Preşedintele comisiei a precizat că a fost aleasă procedura offline de „cerere de oferte“.
 
În termenul-limită, au depus oferte următorii operatori economici: SC Fil Construct SRL, SC Mobitom SA, SC RO-MAT Construct SRL, SC Opal Construct SRL, SC Internaţional FBS Holding SRL, SC Recon şi Doje SRL. Preşedintele comisiei de evaluare a fost cel care a deschis plicurile cu documentele de calificare, propunerea tehnică, precum şi cea financiară. De menţionat că la şedinţa de deschidere nu a fost respinsă niciuna dintre ofertele depuse.
 
Pasul următor, în vederea stabilirii ofertei câştigătoare, a fost analiza în detaliu a ofertelor depuse, în conformitate cu prevederile documentaţiei de atribuire. În acest sens, comisia de evaluare s-a întrunit în mai multe şedinţe pentru examinarea ofertelor.
 
În urma evaluării propunerilor tehnice, oferta SC Recon şi Doje SRL a fost declarată neconformă. Ulterior, şi oferta SC Fil Construct SRL a fost respinsă, întrucât formularul nr. 13 - Declaraţie privind personalul „cheie“ specializat nu a fost completat corespunzător, fiind omise precizările referitoare la activităţile concrete ce vor fi realizate de către personalul „cheie“. În documentaţia depusă şi în răspunsul la clarificări transmis printr-o adresă nu s-a făcut dovada prezentării activităţilor şi sarcinilor concrete încredinţate fiecărei persoane. De asemenea, certificatul ISO 9001/2001 sau alte documente echivalente acceptate, pentru domeniul confecţii metalice, nu a fost prezentat. Nici certificatul ISO 14001/2005 sau alte documente echivalente acceptate, pentru domeniul confecţii metalice, nu a fost prezentat.
 
SC RO-MAT-Construct SRL nu a făcut dovada că la data semnării contractului va avea acces la resurse reale sau că are disponibile aceste resurse, negrevate de datorii, linii de credit confirmate de bănci ori alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash-flow de execuţie a lucrării. Mai departe, în legătură cu SC International FBS Holding SRL, acordul-cadru şi contractele subsecvente prezentate nu fac dovada faptului că ofertantul, în ultimii ani, derulase un contract sau cel mult două cu o valoare cumulată egală sau mai mare de 3.000.000 de lei, fără TVA, ce au avut drept obiect execuţia de lucrări similare. De asemenea, certificatul ISO 9001/2001 sau alte documente echivalente acceptate, pentru domeniul confecţii metalice, nu a fost prezentat. La fel s-a întâmplat şi cu certificatul ISO 14001/2005.
 
Criteriul de atribuire, respectiv preţul cel mai scăzut, s-a aplicat ofertanţilor SC Opal Construct SRL şi SC Mobitom SA. Comisia de evaluare a declarat drept ofertă câştigătoare pe cea a SC Opal Construct SRL, cu o propunere financiară, fără TVA, de 2.887.000,42 de lei, cu o durată de execuţie de patru luni. Ofertantul îl are drept subcontractant declarat pe SC Electrobol Construct SRL, pentru execuţia lucrărilor de instalaţii electrice.
 
Revenind la Opal Construct SRL, firma a fost înfiinţată în 2005, iar conform datelor de la Registrul Comerţului, consultat pe 8 mai 2017, are ca principal obiect de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. Capitalul social subscris este de 1.100 de lei, integral vărsat. Potrivit aceleiaşi surse, asociaţi sunt Bogdan Nicolae Grădinaru (cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 9% / 9%) şi Niculai Munteanu (cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 91% / 91%). Radu Călin este administratorul firmei.
 
În altă ordine de idei, conform Registrului Comerţului, consultat pe 8 mai 2017, Bogdan Nicolae Grădinaru apare, în calitate de asociat, în firmele Global Contractors SRL, în funcţiune, şi European Concept Trust SRL, întrerupere temporară de activitate. De menţionat că Niculai Munteanu nu apare în calitate de asociat în alte firme.
 
De-a lungul anilor, firma la care facem referire şi-a adjudecat numeroase contracte cu autorităţi publice locale.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, şi procesul-verbal de deschidere a ofertelor.

Citeşte şi: 

După ce a câştigat numeroase licitaţii Opal Construct SRL, afaceri la clubul de yacht al lui Copos de la Eforie (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii