Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:59 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Est la Vest sau atribuirea contractelor pe puncte cardinale Contract pentru întreţinerea unor drumuri judeţene din Tulcea (18 documente + proces-verbal)

ro

27 Feb, 2014 00:00 2576 Marime text
Consiliul Judeţean Tulcea a încheiat, la sfârşitul anului 2012, un contract de peste 12 milioane lei cu firma Mega Edil SRL din Buzău. Potrivit anunţului de atribuire, a fost vorba despre un contract de execuţie a lucrărilor de întreţinere multianuală a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea în perioada 2013 – 2014, pentru zona de vest a judeţului.

După cum reiese din procesul verbal de atribuire, firma declarată câştigătoare a fost, de altfel, singurul agent economic care a depus ofertă în vederea obţinerii contractului. Valoarea totală a contractului, aşa cum reiese din anunţul de atribuire nr. 164310/17.01.2013, a fost de 15.441.077,72 lei. Din acelaşi document reiese că obiectul contractului a constat în efectuarea lucrărilor de întreţinere curentă a carosabilului şi a zonei drumurilor judeţene pe timp de vară prin execuţia de lucrări de reparare sectorială a carosabilului, asigurarea esteticii rutiere prin execuţia de lucrări de cosire, văruire şi corectare a plantaţiei, curăţirea şanţurilor şi menţinerea semnalizării orizontale şi verticale pe timp şi de iarnă prin execuţia de lucrări de deszăpezire manuală şi mecanică precum şi efectuarea de către personalul promitentului executant al tuturor serviciilor şi activităţilor prevăzute în Normativul privind activitatea districtului de drumuri – ediţia 2007, în vederea asigurării viabilităţii şi pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă pe reţeaua rutieră de drumuri judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea.

Şedinţa de deschidere a ofertelor a avut loc la data de 11 decembrie 2012, contractul între Consiliul Judeţean Constanţa şi SC Mega Edil SRL fiind încheiat la data de 20 decembrie a aceluiaşi an.
Din raportul procedurii de atribuire reiese că acordul - cadru a fost încheiat pentru o perioadă de doi ani.
În ceea ce priveşte firma câştigătoare, aşa cum arată datele de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2004 şi are în prezent un singur asociat persoană fizică, Georgeta Mihaela Florea, iar ca administrator pe Constantin Ispas, amândoi mai apărând ca asociaţi în SC Classic Prompt Construct SRL, cu sediul tot în Buzău.
La sfârşitul anului 2012, SC Mega Edil SRL declarase o cifră de afaceri de 5.421.892 lei, un profit net de 348.890 lei şi 43 de salariaţi.

Fondatorul firmei, trimis în judecată de DNA

Aşa cum arată datele oficiale, cel care a pus bazele firmei în anul 2004, aceasta numindu-se la acea vreme SC Corleone SRL, a fost actualul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, care până în anul 2011 a figurat ca administrator al firmei. Tot în 2011 a renunţat şi la calitatea de asociat în firmă, el cesionând părţile sociale actualului asociat unic, Georgeta Mihaela Florea.
Despre deputatul PSD Marian Ghiveciu se ştie că la sfârşitul anului 2011 a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată”.

Din septembrie 2011 până în prezent SC Mega Edil SRL pare să fi derulat 10 contracte cu autorităţi publice, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 50 milioane lei.
Dintre acestea, trei figurează ca fiind derulate cu Consiliul Judeţean Tulcea, valoarea lor ridicându-se la peste 30 de milioane lei. Interesant este că la sfârşitul anului 2012 a fost semnat contractul de peste 15 milioane lei pentru 2 ani („contract pentru execuţia lucrărilor de întreţinere multianuală a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea în perioada 2013 – 2014, pentru zona Vest a judeţului”), iar la finalul anului 2013 a fost încheiat un nou contract, de această dată în valoare de 16.213.163,86 lei, şi în acest caz perioada de derulare fiind tot de doi ani, doar că zona a făcut diferenţa („contract de execuţie lucrări de întreţinere multianuală iarnă – vară a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea în perioada 2014 – 2016, pentru zona Est a judeţului”).
Revenind la comisia de atribuire a contractului de peste 15 milioane lei, aceasta a fost fomată din: Mihai Nicu, Ilona Cubaniţă, Cristina Corocea, Mircea Milea şi Gheorghiţa Vrânceanu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii