Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:29 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste un milion de lei, atribuit de Primăria Mangalia unei firme din Cluj-Napoca (documente)

ro

25 May, 2017 00:00 2205 Marime text
Primăria Municipiului Mangalia a atribuit în anul 2013 un contract de „Proiectare şi execuţie de lucrări pentru creşterea eficienţei cazanelor de apă fierbinte şi racordarea la reţeaua de gaze a sistemului de alimentare cu energie termică a Municipiului Mangalia - modernizare cazane prin înlocuire arzătoare“.
Valoarea estimată a contractului a fost de 1.078.123,36 de lei. La data de 11 noiembrie 2013 au fost deschise ofertele depuse în vederea atribuirii contractului de achiziție publică.
 
S-a ales ca variantă de atribuire cererea de oferte, iar prin Dispoziția nr. 1167 din data de 5 noiembrie 2013 a fost numită comisia de evaluare, din care au făcut parte Bogdan Dobre, președinte cu drept, director DAPD, Ileana Budurescu, şef serviciu API, Rodica Rîpianu, consilier Serviciul Management Proiecte, Irina Iuga, consilier Compartiment Serviciul Achiziţii Publice şi Investiţii, şi Ion Radu, consilier Compartiment Autorizaţii în Construcţii.
 
La şedinţa de deschidere a ofertelor au participat reprezentanţi ai singurelor societăţi care s-au arătat interesate să obţină acest contract, şi anume SC GB Ganz România Termotehnica SRL şi SC Viosil Instalconstruct SRL.
 
Oferta venită din partea SC GB Ganz România Termotehnica SRL a fost de 1.050.00,51 de lei, iar cea a SC Viosil Instalconstruct SRL a fost de 849.269,38 de lei. Termenul de execuţie a lucrărilor a fost stabilit la 14 zile, iar perioada de valabilitate a ofertei a fost de 90 de zile.
 
SC GB Ganz Romania Termotehnica SRL a achitat o garanţie de participare de 21.500 de lei, în timp ce SC Viosil Instalconstruct SRL a achitat o garanţie de participare de 10.750 de lei.
Comisia de evaluare s-a întrunit în mai multe şedinţe pentru examinarea ofertelor depuse. Astfel, după ce s-a stabilit că ambele oferte îndeplinesc cerinţele minime de calificare publicate în anunţul/invitaţia de participare, comisia de evaluare a constatat că oferta SC Viosil Instalconstruct SRL nu îndeplineşte cerinţele minime din caietul de sarcini referitoare la propunerile tehnice.
 
Mai exact, nu a fost prezentat planul de lucru (Formularul 1B), inclusiv graficul GANTT al activităţilor din cadrul proiectului, cu data de începere şi finalizare a activităţilor. Nu a fost prezentat nici memoriul tehnic care să descrie metodele pe care operatorul economic le propune şi intenţionează să le aplice în execuţia lucrărilor.
 
La data de 18 noiembrie 2011, autoritatea contractantă a solicitat SC Viosil Instalconstruct SRL clarificări la documentele prezentate pentru demonstrarea îndeplinirii criteriilor stabilite prin caietul de sarcini. Pentru că operatorul economic nu a răspuns la clarificări, oferta depusă de SC Viosil Instalconstruct SRL a fost declarată inacceptabilă.
 

Astfel, criteriul de atribuire „preţul cel mai scăzut“ s-a aplicat numai ofertei venite din partea SC GB Ganz Romania Termotehnica SRL, care a fost declarată câştigătoare a contractului de „Proiectare şi execuţie de lucrări pentru creşterea eficienţei cazanelor de apă fierbinte şi racordarea la reţeaua de gaze a sistemului de alimentare cu energie termică a Municipiului Mangalia - modernizare cazane prin înlocuire arzătoare“, cu o propunere financiară de de 1.050.00,51 de lei.

Despre SC GB Ganz Termotehnica SRL

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat la 23 mai 2017, societatea, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, are un capital social subscris de 10.315,2 lei, integral vărsat, cu participare străină în totalitate, divizat în 280 de părţi sociale, fiecare în valoare de 36,84 de lei. Unic asociat este firma GB Ganz Tuzelestechnikai, cu sediul social în Ungaria, Budapesta, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Administratorul societăţii, care are ca domeniu de activitate „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat“, este Ferenc Golenar.
 
Conform Ministerului de Finanţe, pentru anul 2016 societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 934.390 de lei, un profit de 33.217 lei şi doi salariaţi.

Despre Viosil Instalconstruct SRL

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, consultat la 23 mai 2017, societatea cu sediul în Bucureşti are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, divizat în 20 de părţi sociale, fiecare în valoare de 10 lei.
 
Asociaţi în cadrul societăţii sunt Teodor Nicolae şi Sebastian Florian Ilie, fiecare cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%. Cei doi sunt şi administratorii societăţii, al cărei domeniu de activitate îl reprezintă „lucrările de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat“. Conform Ministerului de Finanţe, pentru anul 2015 societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 7.080.063 de lei, un profit de 574.960 de lei şi 46 de salariaţi.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, procesul-verbal de deschidere a ofertelor şi cererea de ofertă atribuită de pe licitatiapublica.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii