Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:58 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 200.000 lei prin negociere fără anunţ de participare (5 documente + proces-verbal)

ro

30 Jan, 2014 00:00 1987 Marime text
Încă un contract obţinut prin negociere fără anunţ de participare de SC Al Stom Company SRL a însumat peste 200.000 lei. Vorbim despre Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa în calitate de autoritate contractantă şi contractul care a avut ca obiect stabilizarea la partea superioară a talazurilor de pe malul drept natural Canal Dunăre Marea Neagră deasupra cotei +40mrMB, între km 41+650 – 41+854, contract atribuit în anul 2010. Aşa cum reiese din anunţul de atribuire, dar şi din procesul-verbal de negociere, valoarea contractului a fost de 202.804 lei. În aceşti bani, SC Al Stom Company SRL urma să execute lucrări de protecţie a malurilor.
La procedura lansată de autoritatea contractantă s-a prezentat un singur ofertant, acesta fiind, de altfel, şi câştigătorul contractului. SC Al Stom Company SRL s-a prezentat cu o ofertă de 202.804 lei.

În procesul verbal de negociere se precizează că „în vederea contractării lucrărilor menţionate mai sus, s-a realizat estimarea valorică în lei a lucrării (în funcţie de preţul pieţei) la 219.186,04 lei (fără TVA)”. Oferta financiară prezentată de SC Al Stom Company SRL a fost însă de 202.804 lei, (fără TVA), „încadrându-se în fondurile alocate de către autoritatea contractantă”.
Potrivit procesului verbal, la şedinţa de deschidere a ofertelor a participat şi reprezentantul SC Al Stom Company SRL, Alexandru Cârlig.
Iată care a fost componenţa comisiei de evaluare a ofertelor: Nicolae Şandru, Director Tehnic - Investiţii, în calitate de preşedinte al comisiei, alături de membrii Silviu Udrea şi Eugenia Negrici.

The winner is...

În ceea ce priveşte firma câştigătoare, potrivit datelor Registrului Comerţului, SC Al Stom Company SRL are un singur asociat, în persoana lui Alexandru Papadumitru, care mai figurează ca asociat şi în SC Tehno Consulting SRL. Aceleaşi date de la Registrul Comerţului mai arată că acelaşi Alexandru Papadumitru a mai figurat ca asociat şi în SC Oil Petroleum SRL, SC Smart Real Estate International SRL şi SC Two for Medical SRL, acestea trei fiind, însă, radiate. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 33.853.441 lei, un profit net de 1.848.566 lei şi 318 salariaţi.
Unul dintre oamenii de bază în firmă ai lui Papadumitru este finul Alexandru Cârlig, care este căsătorit cu Maria Gabriela Horga, fiică de parlamentar şi ea însăşi cu funcţii înalte în Ministerul Economiei şi membru în numeroase consilii de administraţie ale unor societăţi cu capital de stat.
Despre SC Al Stom Company SRL se ştie că este una dintre societăţile constănţene cu o experienţă bogată la capitolul achiziţii publice. Aşa cum arată statistica disponibilă pe www.e-ahizitii.com, vorbim despre peste 30 de contracte în valoare de aproximativ 250 milioane lei, derulate din 2007 până în prezent cu instituţii ale statului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii