Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract atribuit de ABADL, la aproape jumătate din valoarea estimată, către Consult Trans SRL (documente)

ro

30 Apr, 2015 00:00 3938 Marime text
La sfârşitul anului 2013, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a atribuit un contract pentru servicii de supraveghere tehnică la investiţia „Lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Valea Seacă, judeţul Constanţa“. Contractul, finanțat din surse proprii, a fost atribuit în urma procedurii de cerere de ofertă.
 
Aşa cum reiese din procesul-verbal de deschidere a ofertelor, autoritatea contractantă, în speţă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, a primit trei oferte.
Agenţii economici care au râvnit la acest contract, estimat iniţial la suma de 259.439 de lei, au fost Consult Trans SRL, care a avansat o ofertă financiară de 141.342 de lei, Proiect SA, cu o ofertă financiară de 181.610 lei, și Supervision Construction SRL, a cărei ofertă financiară a fost de 157.920 de lei.
 
Comisia de evaluare, formată din Stelică Hagi - președinte, Adela Mihalcea, Mirella Oancea, Chirața Tararache, Rodica Tistea şi Camelia Uzun - membri, au hotărât că ofertantul câștigător este Consult Trans SRL, cu care urma a se încheia contractul de servicii de supraveghere tehnică la investiţia „Lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Valea Seacă, judeţul Constanţa“, la o valoare de 141.342 de lei, fără TVA.

Cine este firma câştigătoare

Din datele Registrului Comerţului, Consult Trans SRL a fost înregistrată în anul 2004 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada C. Hurmuzache.
 
Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic al societăţii care se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică“ este Nicoleta Carmen Drăgan, născută în anul 1966, în Constanţa. Administratorul societăţii este Alexandru Drăgan, născut în 1975, în Constanţa. Nicoleta Carmen Drăgan mai este asociată şi în societatea Radvisar SRL.
 
În anul 2013, societatea cu patru angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 507.790 de lei şi un profit de 649 de lei.
 
Potrivit unei analize publicate pe vrajitorul.eu, societatea Consult Trans SRL are marja profitului net ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (0,1% faţă de % media industriei). Evoluţia cifrei de afaceri este mai bună decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc mai scăzut decât sectorul de activitate din care face parte (20,55% faţă de % media industriei). Randamentul activelor este foarte scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare. Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Societatea prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (0,11% faţă de % media industriei). Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (53,78% faţă de % media industriei). Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsă de lichidităţi şi dezechilibru financiar (228 de zile faţă de zile media industriei).
 
„Compania se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6-12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri“, se precizează pe vrajitorul.eu.

Ce contracte a mai „prins“ Consult Trans SRL

În luna august 2014, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a atribuit contractul „Servicii de dirigenţie şantier pentru lucrările de C+M+I, asigurarea utilităţilor aferente proiectului «Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava»“, către Consult Trans SRL. Firma s-a ocupat de serviciile de dirigenţie pentru lucrările aferente proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“. Valoarea proiectului desfăşurat de CJC a fost de 74.236.948,56 de lei. Pentru serviciile de dirigenţie a proiectului, CJC a cheltuit 102.750,96 de lei.
 
În februarie 2014, firma a câştigat un contract de „revizii tehnice periodice şi reparaţii accidentale la electropompe de apă potabilă şi apă uzată“, licitaţie organizată de Compania de Apă Someş SA, în valoare de 423.559,9 euro.
 
În iulie 2013, societatea a obţinut un contract, în urma unei licitaţii organizate de Consiliul Local Ulmi, de „servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice“, în valoare de 8.572.960,33 de lei.

Averile membrilor comisiei, de negăsit

Facem precizarea că nici pe site-ul ABADL, nici pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate nu sunt publicate declaraţiile de avere ale angajaţilor instituţiei care au obligaţia de a completa aceste documente. Întrucât din informaţiile publicate pe site-ul ABADL reies doar funcţiile pe care le deţin trei dintre membrii comisiei, ne-am adresat Administraţiei Bazinale pentru a ne fi puse la dispoziţie declaraţiile de avere ale tuturor celor care fac parte din comisia de evaluare.
 
Până la acest moment, reprezentanţii ABADL nu au răspuns solicitării noastre, dar, în momentul în care vom primi informaţiile cerute, acestea vor fi publicate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii