Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:16 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APMC a dat peste 18 milioane de lei pentru lucrări la breteaua rutieră de conectare cu DN 39 (documente)

ro

12 Sep, 2015 00:00 2194 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, prin licitaţie deschisă, în octombrie 2013, contractul privind „Execuţie lucrări: Bretea Rutieră de Conectare cu DN 39, obiectul 2 din cadrul obiectivului de investiţii: «Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa“, la o valoare estimată de 20.705.441 de lei, echivalentul a 5.024.738 de euro.

Din comisia de evaluare au făcut parte Mihai Gheorghiade - preşedinte, Alexandru George Iorov, Maria Mergiu, Mihaela Alina Staetu, Tănase Iulian Pepi, Laurenţiu Teodoru, Lică Cozma, Crina Adina Popescu, Ioan Roşca, Bogdan Ionuş Gheorghiu, Iolanda Felicia Teodoru - membri, Marius Voineagu, Luciana Mocanu, Nicoleta Elena Andronache şi Aurelian Liţă - membri de rezervă.
 
Şapte operatori economici au depus oferte: asocierea Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA & SC West Star SRL, cu o ofertă de 19.361.847,23 de lei, asocierea Max Boegl Romania SRL - SC Apolodor Grup Construct SRL, cu o ofertă de 19.743.802,67 de lei, SC Teloxim Con SRL, cu oferta de 19.257.838,29 de lei, asocierea SC Rotary Constructii SRL & Aglomancha Empresa Constructora SA, cu o ofertă de 15.472.565,03 lei, asocierea SC Vega `93 SRL & Masini Hibrid SRL, cu o ofertă de 18.055.082,00 de lei, asocierea Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA & SC Oyl Company Holding AG SRL, cu o ofertă de 17.269.289,22 de lei, şi consorţiul Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H. şi SC ABC Val SRL, cu o ofertă de 18.468.230,96 de lei.
 
Iniţial, asocierea Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti SA & SC West Star SRL a fost considerată admisibilă, întrucât îndeplinea cerinţele minime de calificare. Însă nu a mai răspuns solicitării autorităţii contractante şi nu a făcut dovada prelungirii valabilităţii ofertei şi a garanţiei de participare la licitaţie, motiv pentru care comisia de evaluare a constatat neîndeplinirea condiţiilor necesare rămânerii în procedură. Comisia de evaluare a considerat că, prin decizia sa de a nu prelungi valabilitatea ofertei, precum şi garanţia corespunzătoare de participare, ulterior datei de expirare (20.06.2013), ofertantul a renunţat la această calitate în procedura de atribuire, oferta încetând prin ajungere la termen. Pe baza acestor motive, comisia de evaluare a constatat că asocierea Construcţii în Transporturi Bucureşti SA &SC West Star SRL nu mai are calitatea de participant la procedură.
 
Asocierea Max Boegl Romania SRL - SC Apolodor Grup Construct SRL a fost şi ea declarată admisă, însă nu a răspuns solicitării autorităţii contractante şi nu a făcut dovada prelungirii valabilităţii ofertei şi a garanţiei de participare la licitaţie, motiv pentru care comisia de evaluare a constatat neîndeplinirea condiţiilor necesare rămânerii în procedură. Comisia de evaluare a considerat că, prin decizia sa de a nu prelungi valabilitatea ofertei, precum şi garanţia corespunzătoare de participare, ulterior datei de expirare (19.06.2013), ofertantul a renunţat la această calitate în procedura de atribuire, oferta încetând prin ajungere la termen. Pe baza acestor motive, comisia de evaluare a constatat că asocierea Max Boegl Romania SRL - SC Apolodor Grup Construct SRL nu mai are calitatea de participant la procedură.
 
În cadrul şedinţei de evaluare din data de 8 ianuarie 2013, comisa de evaluare a constatat faptul că asocierea SC Rotary Constructii SRL & Aglomancha Empresa Constructora SA nu a transmis documentele solicitate în formă originală/copie legalizată/copie lizibilă cu menţiunea „conform cu originalul“ până la termenul-limită. Întrucât nu a transmis clarificările/răspunsurile solicitate, comisia de evaluare a decis să respingă oferta.
 
Faţă de asocierea SC Vega `93 SRL & Masini Hibrid SRL, comisia de evaluare a considerat că răspunsul primit la clarificări este neconcludent, nu a clarificat aspectele solicitate a fi lămurite şi, în consecinţă, s-a reţinut faptul că societatea Masini Hibrid SRL nu a deţinut documente care să fundamenteze oferta iniţială şi să justifice aportul în cadrul asocierii, respingând oferta.
 
În baza verificărilor efectuate, comisia de evaluare a constatat că oferta asocierii Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA & SC Oyl Company Holding AG SRL este exclusă de la procedură, fiind considerată neconformă, pe motiv că explicaţiile prezentate de ofertant în demonstrarea experienţei similare nu au fost concludente. Ulterior, comisia de evaluare a admis oferta, întrucât s-au împlinit cerinţele minime de calificare impuse prin documentaţia de atribuire şi anunţul de participare.
 
Comisia de evaluare a constatat, în baza verificărilor efectuate, că oferta consorţiului Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H. şi SC ABC Val SRL este admisibilă, îndeplinind cerinţele minime de calificare impuse prin documentaţia de atribuire şi anunţul de participare.
 
SC Teloxim Con SRL nu a răspuns solicitării autorităţii contractante şi nu a făcut dovada prelungirii valabilităţii ofertei şi a garanţiei de participare la licitaţie. Astfel, comisia de evaluare a constatat că ofertantul nu mai are calitatea de participant la procedură.
 
La finalizarea procesului de evaluare, a documentelor de calificare, ofertele declarate admisibile din perspectiva respectării cerinţelor de calificare aparţin asocierii Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA & SC Oyl Company Holding AG SRL şi consorţiului Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H. şi SC ABC Val SRL. Oferta asocierii Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA & SC Oyl Company Holding AG SRL a fost declarată însă neconformă pe motiv că, prin răspunsurile prezentate, ofertantul a modificat conţinutul propunerii tehnice în ceea ce priveşte furnizorii de materiale şi procentul alocat privind organizarea de şantier.
 
Oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică având ca obiect execuţia lucrării „Bretea Rutieră de Conectare cu DN 39, obiectul 2 din cadrul obiectivului de investiţii «Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa»“ este cea depusă de consorţiul Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H. şi SC ABC Val SRL Constanţa, cu o propunere financiară fără TVA de 18.468.230,96 de lei şi o durată de execuţie de 12 luni. Subcontractanţii declaraţi au fost SC Tiab SRL, SC Telecom CFR SA şi SC Euroconstruct SA.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună.

Cine sunt firmele câştigătoare 

Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H are o sucursală şi în România, la Voluntari, directori fiind Sorin Panait Seteanu, Ludger Koch şi Christian Lausch. Firma are ca obiect de activitate „construcţia de poduri şi tuneluri“.
 
Firma ABC Val SRL a fost înfiinţată pe data de 30 aprilie 1993 şi îl are ca unic asociat persoană fizică pe omul de afaceri Vasile Costea, el fiind totodată administratorul societăţii. Obiectul de activitate al firmei constă în „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Cât despre Vasile Costea, unicul asociat din firmă, conform datelor disponibile la Registrul Comerţului pe data de 23 iunie 2015, acesta mai apare ca asociat în Betoane şi Prefabricate SRL, în RO Mat Construct SRL, dar şi în Invest SA, firmă intrată în faliment, şi în Ontario Construct Line SRL, aceasta din urmă radiată.
 
Potrivit vrajitorul.eu, în 2013, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 61.521.186 de lei, având, în aceeaşi perioadă, un număr mediu de salariaţi de 225. Tot în 2013, profitul net al firmei a fost de 529.904 lei.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire a contractului, procesul-verbal şi raportul procedurii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii