Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circa 3 milioane de lei pentru Tinmar Ind SA CN APMC a atribuit un contract de energie electrică… negociat (documente)

ro

21 Aug, 2015 00:00 5099 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, în decembrie 2012, prin licitaţie deschisă, contractul privind „Cumpărare energie electrică la locurile de consum Staţiile Port 1, Port 2, Port 3 şi Midia”. Sursa de finanţare a acestui contract este proprie. Au fost stabilite calendarul de atribuire a contractului, termenele de depunere a ofertelor şi de evaluare a acestora. Apoi a fost desemnată o comisie de evaluare a ofertelor, din care au făcut parte:

Alexandru-George Iorov - preşedinte cu drept de vot, Aurelian Liţă, şef Birou Achiziţii Finanţări Interne, Maria Mergiu, şef Departament Financiar-Contabil, Laszlo Eduard Kiss, şef Compartiment FEE-SEP, Aurelia Roşu, contabil-şef - SEP, Luciana-Izabel Mocanu, şef Birou Litigii şi Negocieri Contencioase, Nicolai Bădăluţă, Birou Achiziţii Finanţări Interne, Sergiu Cârstocea, Compartiment Tehnic - SEP, Cristian Stoicescu, Birou Achiziţii Finanţări Interne - membri, Mihaela-Alina Stăetu, şef Serviciul Dezvoltare A.P., Luminiţa Boja, Serviciul Juridic şi Contencios, şi Dorina Constantin, Biroul Achiziţii Finanţări Interne - membri de rezervă.

 
Nu au fost desemnaţi experţi contabili, şi nici observatori UCVAP. Procedura de achiziţie aleasă a fost negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. De asemenea, nu s-au solicitat clarificări privind documentaţia de atribuire şi nu au fost depuse contestaţii.
Procedura în sine nu a fost prea complicată, în condiţiile în care a existat un singur ofertant. Este vorba despre societatea Tinmar Ind SA, fără reprezentant. Această firmă a oferit energie electrică de înaltă tensiune la un preţ de 255,77 de lei şi de medie tensiune pentru 257,77 de lei. Preţul de contract propus pentru energia de înaltă tensiune a fost de 306,61 de lei/MWh şi pentru medie tensiune de 348,61 lei/MWh.
Comisia de evaluare a solicitat clarificări privind anumite documente ce lipseau de la dosar, actele de calificare, propunerea tehnică şi oferta de preţ. A urmat etapa negocierii, în urma căreia ofertantul a acceptat următoarele:
- Preţul pentru componenta energie electrică: 247,77 de lei/MWh;
- Preţul certificatelor verzi: 30,35 de lei /MWh - se facturează şi se regularizează conform prevederilor Legii nr. 134/2011;
- Preţul de contract rezultat este:
pentru înaltă tensiune: 348,16/MWh, inclusiv contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă şi costul certificatelor verzi fără TVA şi acciză; pentru medie tensiune: 390,16 lei/MWh, inclusiv contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă şi costul certificatelor verzi fără TVA şi acciză.
- Durata de furnizare se prelungeşte cu două luni calendaristice, respectiv pe perioada 1.11.2012 - 31.01.2013.
- Furnizorul va constitui garanţia de bună execuţie în cuantum de 5% din valoarea contractului, pe o perioadă de două luni calendaristice, la care se adaugă 30 de zile;
 
Valoarea totală a contractului negociat a fost: 3.100.280/MWh şi acciză, compusă din înaltă tensiune - 500 MWhx348,16 lei/MWh = 174,080 de lei, fără TVA şi acciză, şi medie tensiune - 7.600 MWhx390, 16/MWh = 2.926.200, fără TVA şi acciză.
Comisia de evaluare a analizat propunerea financiară finală sub aspectul existenţei corecţiilor admise de lege, al încadrării în valoarea estimată a contractului, al preţului aparent neobişnuit de scăzut în raport cu ceea ce urmează a fi furnizat, executat sau prestat etc. Ca atare, societatea Tinmar Ind SA a primit contractul de achiziţie publică.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună. Tot în secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal de negociere aferente contractului la care facem referire.

Cine este Tinmar Ind SA?

Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 4 august 2015, Tinmar Ind SA a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, Calea Floreasca. Firma are un capital social subscris de 35.000.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.400.000 de acţiuni nominative, valoarea uneia fiind de 25 de lei.
 
Acţionari persoane juridice sunt Victory Executive SRL, cu sediul social în municipiul Bucureşti, Calea Victoriei nr. 155, cu 263.624 de acţiuni (18,83% din capitalul social), Mar-Tin Consulting & Management SRL, cu sediul social în municipiul Bucureşti, Calea Victoriei, cu 214.588 de acţiuni (15,33% din capitalul social), Jo Holding AG, cu sediul în Elveţia, Seestrasse) cu 921.788 de acţiuni (65,84% din capitalul social). Persoane împuternicite sunt: George Alexandru Oancea, născut pe 9.04.1980, în Câmpina, Prahova) - director general, Mar-Tin Consulting & Management SRL (cu sediul social în Bucureşti, strada Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu, reprezentată prin Augustin Constantin Oancea, Ion Daniel, născut pe 1.12.1981, în Bucureşti - reprezentant al sucursalelor din Republica Cehă şi Republica Slovacă. Activitatea principală a societăţii constă în „comercializarea energiei electrice“.
 
Numele lui George Alexandru Oancea apare, conform Registrului Comerţului, ca asociat persoană fizică în Victory Executive SRL, în Expert Facility SRL şi în Mar-Tin Consulting & Management SRL.
 
Mar-Tin Consulting & Management SRL a fost înfiinţată în noiembrie 2004 şi se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”. Asociaţi persoane fizice în firmă figurau, la Registrul Comerţului, pe 27 iulie 2015, George Alexandru Oancea şi Augustin Constantin Oancea, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii.
În ceea ce priveşte Victory Executive SRL, firma a fost înfiinţată în 2005 şi are ca obiect de activitate „administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract”. Asociat unic în firmă este George Alexandru Oancea, care îndeplineşte şi funcţia de administrator.
 
În 2014, Tinmar Ind SA a avut o cifră de afaceri de 2.425.791.857 de lei, având un număr mediu de salariaţi de 66. În aceeaşi perioadă de timp, firma a avut un profit net de 40.764.855 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii