Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Argos SA a pus oferta câștigătoare pe masa CN APMC

ro

24 Sep, 2015 00:00 3304 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, prin licitaţie deschisă (licitație electronică), în 2008, un contract ce viza „Reparații dig nord muzuar fac verde Port Tomis” (completarea taluzului exterior al digului cu evidate, blocuri și stabilopozi). Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Valoarea totală finală a contractului a fost de 3.193.850,65 lei.
 
În ședința de deschidere, potrivit procesului verbal ce s-a încheiat cu ocazia deschiderii ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziție publică „Reparații dig nord muzuar fac verde Port Tomis”, comisia de evaluare a fost compusă din: Gheorghe Iorov (președinte), Laura Pușcașu (membru), Victoria Simionescu (membru), Anca Ritiu (membru), Florin Chirilă (membru), Sandu Suhani (membru), Tanța Muzechearu (membru), Zorofia Dinescu (membru) și Anca Bratu (membru-secretar).
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, precum şi anunţul de atribuire a contractului, procesul-verbal şi raportul procedurii.
 
Documentația de atribuire a fost ridicată de următoarele firme: SC Convas Construct SRL Constanța, SC SCIM SA Constanța, SC ABC Val SRL Constanța, SC Argos SA Cernavodă, SC ICH Construcții Grup SA Constanța și SC Consal Trade SRL Constanța.
 
Firmele care au depus ofertele în termenul limită au fost: SC ABC Val SRL Constanța (reprezentată prin Iliuță Cioroiu în calitate de împuternicit), SC Argos SA Cernavodă (reprezentată prin Teodora Cupsan în calitate de împutenicit) și SC Consal Trade SRL Constanța (reprezentată prin Constantin Ciobanu în calitate de împuternicit). Plicul de evaluare a cuprins documentele de calificare, propunerea tehnică și propunerea financiară.
 
Prețul ofertei fără TVA al fiecărei firme a fost: SC ABC Val SRL Constanța – 2.473.442 lei (cu o durată a ofertei de 6 luni calendaristice), SC Argos SA Cernavodă – 3.193.850,65 lei (durata ofertei a fost de 6 luni), SC Consal Trade SRL Constanța – 3.448.994,06 lei (cu o durată a ofertei de 5 luni calendaristice).
 
În urma închiderii lucrărilor ședinței de deschidre a ofertelor, membrii comisiei au analizat în detaliu ofertele depuse în conformitate cu prevederile documentației de atribuire astfel stabilind oferta câștigătoare.
 
În urma raportului procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică pentru obiectivul „Reparații dig nord muzuar fac verde Port Tomis” (fonduri reparații – surse proprii), se arată că în cadrul ședinței de deschidere nu au fost respunși operatorii economici care au depus ofertele.
 
Însă, în urma examinării ofertelor, comisia de evaluare a respins oferta SC ABC Val SRL Constanța din două motive. Primul a fost acela că nu satisface cerințele caietului de sarcini – Confecționare elemente prefabricate, iar al doilea, pentru că societatea conține în cadrul propunerii financiare prețuri care nu sunt rezultatul liberei concurențe și care nu pot fi justificate.
 
Pentru celelalte două oferte ale societăților înscrise, prețurile unitare la materiale, manoperă, utilaje și transport precum și cotele de indirecte și profit sunt conforme cele de pe piață.
 
În urma criteriilor de atribuire, au rezultat următoarele: oferta depusă de SC Argos SA Cernavodă a obținut în ierarhie un număr de 875,97 puncte, pe când cea depusă de SC Consal Trade SRL Constanța a obținut în ierarhie un număr de 837,72 puncte.
 
Ofertantul câștigător a fost SC Argos SA Cernavodă cu o ofertă de 3.193.850,65 lei (fără TVA), cu o durată de 6 luni calendaristice.
 
Potrivit datelor furniate de Registrul Comerțului la data de 23 septembrie 2015, societatea  Argos SA,  cu sediul social în localitatea Cernavodă, oraş Cernavodă, strada Canalului, numărul 11, județul Constanţa,  activitatea principală este în doeniul construcţii hidrotehnice. Capitalul social subscris al firmei este de  9.893.359,71 lei, integral vărsat.  
 
Persoane împuternicite sunt: Lucian Lazia (în calitate de administrator, conducator- director general), Gheorghe Nicolau (în calitate de administrator - membru în consiliul de administrație) și Emil Postole (administrator - membru în consiliul de administrație).
 
 
Potrivit vrăjitorul.eu, societatea Argos SA a declarat la finalul anului 2014 un capital social subscris și vărsat de 9.893.360 lei, o cifră de afaceri de 22.101.197 lei, datorii în valoare totală de 45.224.411 lei, venituri totale de 22.133.914 lei, cheltuieli totale de 24.257.413 lei, o pierdere brută de 2.123.499 lei și un număr mediu de 218 salariați. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii