Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătălia celui mai mic preţ Ardamcos SA a făcut scufundări pentru CN APMC (documente)

ro

23 Sep, 2015 00:00 3312 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) atribuia, prin licitaţie deschisă, în 2008, un contract ce viza „Inspecţii subacvatice asupra construcţiilor hidrotehnice din porturile maritime româneşti şi intervenţii la navele CN APM SA Constanţa“ (servicii de scufundare). Sursa de finanţare a fost din fondul de reparaţii al companiei, deci din surse proprii.
 
A fost desemnată o comisie de evaluare compusă din: Gheorghe Iorov - director general adjunct şi preşedinte al comisiei, Ambroziu Duma, director DESSP, Laura Puşcaşu, reprezentant MTCT / DGIAC, Florin Chirilă, şef Serviciu Tehnic Reparaţii Achiziţii Publice, Zorofia Dinescu, Birou Contabilitate Domenii, Luciana Mocanu, Serviciul Juridic Contencios, Mariana Şuteu, Serviciul Tehnic Reparaţii Achiziţii Publice - membri. Pe 17 ianuarie 2008, membrii comisiei au deschis ofertele primite pentru acest contract. Este vorba despre Stef & Fan Comp SRL, Prodive Services SRL şi Ardamcos SA. Iniţial, îşi anunţase participarea şi Atlantis Mar Group SRL, însă această firmă a cerut clarificări suplimentare şi, după ce le-a primit, a decis să nu mai participe la licitaţie.
 
Nu a fost prevăzută o etapă de selecţie şi nu s-au depus oferte alternative. În cadrul şedinţei de deschidere, nu a fost respins niciun operator economic. Cursul de referinţă care a stat la baza comparării preţurilor la evaluarea ofertelor prezentate într-o altă monedă (euro) a fost de 1 euro = 3,6102 lei la 2.01.2008.
 
Câştigătoare a fost societatea Ardamcos SA, care a încheiat cu CN APM un contract cu o durată calendaristică de 12 luni. În secţiunea „Documente“ este disponibilă Anexa 1 din Raportul procedurii de achiziţie, care prezintă tarifele fiecărui ofertant în parte. Să nu credeţi că Ardamcos SA a câştigat pur şi simplu. Societatea a primit nişte punctaje în funcţie de tarifele oferite şi de serviciile pe care s-a oferit să le presteze. Comisia nu a făcut decât să analizeze ofertele firmelor participante la licitaţie şi să dea note, ca să spunem aşa. Astfel că Stef & Fan Comp SRL a primit 46,19 puncte, Prodive Services SRL, 50,7 şi Ardamcost SA, 40,18.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale membrilor comisiei de evaluare, aşa cum au fost acestea disponibile pe site-ul CN APMC, în măsura în care aceştia au fost obligaţi să le depună, precum şi anunţul de atribuire a contractului, procesul-verbal şi raportul procedurii.

„Bye, bye Adamcost!“

Firma Ardamcos SA a fost radiată, între timp, prin luna mai a anului 2010. Societatea avea sediul social pe strada Ardealului nr. 10, bloc L32, scara C, apartament 39. Administratorul firmei era Florian Nicolae Şorici, iar asociaţi erau, potrivit Vrăjitorul.eu, Mitică Mantu, Vasile Mantu, Andreea Adnana Tapangea, Chiraţa Tapangea şi Ioan Tapangea. Firma avea, în 30.06.2008, adică atunci când a încheiat contractul cu CNAPMC, datorii la bugetul de stat în valoare de 2.926 de lei.
 
În 2010, acţionarii firmei au cerut Tribunalului Constanţa, potrivit dosarului nr. 74037/2009, radierea societăţii. Motivul radierii a fost fuziunea prin absorbţie. A fost publicată apoi, în Monitorul Oficial 82/13.I.2010, hotărârea acţionarilor firmei Adamcost SA, Ioan Tapangea şi Chiraţa Tapangea, de a fuziona cu SC Mario SRL. În urma fuziunii, SC Mario Star SRL este succesoare cu titlu universal a drepturilor şi obligaţiilor SC Ardamcos SA, preluând întregul capital social şi patrimoniu al societăţii absorbite. Sediul social al noii societăţi comasate este în municipiul Constanta, strada Amzacea nr. 17. Firma Mario Star a fost înfiinţată în anul 1995 şi are un capital social subscris de 240.200 de lei. Acţionari firmei rămân Ioan Tapangea şi Chiraţa Tapangea, fiecare având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%/50%. Administrarea societăţii este asigurată de Ioan Tapangea.

Obiectul de activitate al SC Mario Star SRL a rămas acelaşi, iar activitatea principală rămâne „activităţi de noroc şi pariuri (cele permise de lege)“. Toate conturile, autorizaţiile, obiectul de activitate şi contractele existente pe numele SC Ardamcos SA sunt preluate în starea în care se află de SC Mario Star SRL.
 
Numele lui Ioan Tapangea mai apare în societăţile Dobrovin Podgoria Chirnogeni Cooperativa Agricola, Euroextract SRL, Metrion SA (dizolvare judiciară), Raluca Mod SRL, Silver Star Com SRL (radiată între timp) şi Tarchini SRL. Numele Chiraţei Tapangea apare în societăţile Euroextract SRL, Raluca Mod SRL şi Sea Consulting SRL (a cărei activitate este temporar întreruptă).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii