Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Stroe Felix, candidat la Senatul României - „PSD este într-adevăr partidul oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiilor!”

ro

30 Nov, 2020 00:00 1996 Marime text
  • Felix Stroe deschide lista de candidaţi pentru Senat a PSD Constanţa
  • Programul de Guvernare propus de PSD pentru perioada 2021-2024 cuprinde: construirea de 150 de noi centre sociale pentru cei mai defavorizați români și constituirea a 100 echipe mobile integrate pentru servicii acordate persoanelor cu dizabilităti, pentru creșterea incluziunii sociale
  • PSD are în vedere și programe pentru creșterea calității vieții vârstnicilor, inclusiv a celor rămași singuri
  • Felix Stroe susține că este necesară și clarificarea legislației în privința tele-muncii și a muncii de la domiciliu, prin dialog cu patronatele și sindicatele, pentru introducerea dreptul la deconectare și adaptarea legislației privind dialogul social la noile realități provocate de pandemia COVID
 
Fostul ministru al Transporturilor în guvernul Tudose, ex- director general al RAJA SA și președinte al organizației județene, Felix Stroe deschide lista de candidaţi pentru Senat a PSD Constanţa.
În cadrul unui interviu acordat cotidianului nostru și pe care îl puteți citi mai jos, candidatul PSD, Felix Stroe a punctat programele sociale pentru îmbunătățirea structurii ocupaționale și de continuare a traseului început în guvernările PSD, spre o remunerare egală a femeilor cu bărbații  și participarea la procesul de decizie.
 
 
      - Domnule Felix Stroe, într-un interviu anterior ați abordat problema atragerii fondurilor europene. Partidul Social Democrat este însă perceput - dincolo de măsurile economice, unele de-a dreptul liberale! – ca unul preocupat de protecția socială, a categoriilor defavorizate, bătrânilor, pensionarilor, copiilor...
      Stroe Felix: - Este adevărat. Programul de Guvernare propus de PSD pentru perioada 2021-2024 (în eventualitatea că vom participa la actul de guvernare) prevede un capitol important, de incluziune socială, pentru siguranța unui trai mai bun. Mai concret, vom construi 150 de noi centre sociale pentru cei mai defavorizați români: 50 de centre de zi pentru copiii și adolescenții cu tulburări de comportament, cu subvenționare a serviciilor de terapie și consiliere psihologică și masă; 50 de centre de îngrijire de zi specializate pentru copiii cu dizabilități cu subvenționarea serviciilor de reabilitare; 50 de centre de servicii sociale pentru persoane fără adăpost. În plus, propunem constituirea a 100 echipe mobile integrate pentru servicii acordate persoanelor cu dizabilităti, pentru creșterea incluziunii sociale.
      - Pentru persoanelevârstnice, ce proiecte aveți?
   -Avem programe pentru creșterea calității vieții vârstnicilor, inclusiv a celor rămași singuri. Lor li se cere votul de toți, dar puțini se gândesc la ei... Vom aloca 2.000 lei/lună/persoană pentru cazarea în locuințe, cămine, pensiuni pentru bătrâni administrate privat, din 2021. Începând cu 2022 această sumă se va indexa cu indicele de inflație. În primul an se vor acorda aceste sume pentru 50.000 de locuri de cazare. Apoi, acest număr va crește cu câte 50.000 anual până la 200.000. Cazarea se va face în cameră/locuință cu confort ridicat, stabilit prin lege (maximum 2 persoane în cameră/locuință). Pentru pensionarii cu handicap și cei trecuți de 75 ani, suma va fi majorată cu 50%.
      - Partidul Social Democrat a promovat până acum cel mai bine, vizibil, egalitatea de șanse...
      - Suntem pentru îmbunătățirea structurii ocupaționale și de continuare a traseului început în guvernările PSD, spre o remunerare egală a femeilor cu bărbații  și participarea la procesul de decizie. Pentru creșterea numărului femeilor împuternicite economic și politic în administrația centrală și locală. Ne gândim și la continuarea Programului Național pentru Combaterea Violenței Împotriva Femeilor și a Violenței Domestice, inițiat de Partidul Social Democrat. Autoritățile locale trebuie să primească sprijin financiar pentru a susține Rețeaua de Locuințe Protejate pentru Victimele Violenței Domestice (câte o locuință protejată cu 6 locuri pentru fiecare municipiu).
      Și pentru vorbim de abuzuri, nu numai în cazul femeilor, am prevăzut modificarea Codului Muncii, în sensul prevenirii abuzurilor asupra angajatului prin practica orelor suplimentare neplătite. Este necesară și clarificarea legislației în privința tele-muncii și a muncii de la domiciliu, prin dialog cu patronatele și sindicatele, pentru introducerea dreptul la deconectare și adaptarea legislației privind dialogul social la noile realități provocate de pandemia COVID. Sprijin și empatie în protejarea categoriilor vulnerabile (persoane cu boli cronice, vârstnici) și NU excludere ori marginalizare.Sprijin pentru comunități în programele dedicate protejării categoriilor vulnerabile.
 
 
  • Este vitală și îmbunătățirea stării de sănătate a femeii și copilului. Obiectiv strategic – protejarea sănătății femeilor și îmbunătățirea indicatorilor demografici, protejarea sănătății femeii de la naștere la vârsta a treia, siguranța mamei și copilului prin acces la centrele medicale comunitare și ambulatoriile de specialitate.
      - Partidul Social Democrat este într-adevăr și partidul categoriilor defavorizate, al oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiile lor.
      - Vă mulțumim.
 
 
Comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanța
Mandatar Financiar - cod AEP 11200020
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii