Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegeriparlamentare2020 Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre - „Constanța suferă din cauza deciziilor politice foarte proaste și discriminatorii”

ro

23 Nov, 2020 09:07 2084 Marime text

 
Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, actualmente candidat pentru un nou mandat la Camera Deputaților, explică de ce ar trebui să se renunțe la deciziile de carantinare luate neunitar și fără nicio logică.
 

„Toată România a văzut șirurile de mașini care se grăbeau să iasă din Constanța, vineri seara, înainte de ora 20.00. La fel s-a întâmplat și la Paris. Poate că decidenții politici au impresia că se pot mândri cu asta, dar nu-și dau seama cât de mult rău ne fac tuturor, prin haosul pe care l-au creat. Constanța se închide, dar Bucureștiul rămâne deschis, Clujul arată că e aberant să carantinezi exact zonele în care se testează mai mult, primarul Timișoarei cere carantină, dar nu i se dă. Nimeni nu mai înțelege logica acestor decizii și mai ales de ce se iau de la o zi la alta. Sau cum se verifică eficiența lor, din moment ce unii cetățeni pot părăsi zona carantinată cu un minut înainte de ora 20.00, dacă au unde să fugă, iar cei care nu pot fugi stau închiși, fără a fi testați. Este o nebunie!", spune deputatul.

 
Mircea Dobre mai arată că singura măsură normală care ar trebui luată urgent, pentru a se evita, pe viitor, aceste situații neunitare și absurde, este testarea în masă a populației, pe modelul Slovaciei, testele urmând a fi decontate de stat. Deputatul mai spune că este inadmisibil modul în care guvernul României ignoră recomandările Comisiei Europene și ale OMS, doar pe motive electorale.
 

"Deși recomandările sunt să se testeze cât mai mult, autoritățile de la București spun că nu folosesc întreaga capacitate de testare de care dispun pentru că nu ar fi cerere. Este o minciună de care ne-am săturat toți. Spitalele sunt supraaglomerate cu pacienți, iar la Constanța sunt liste de așteptare interminabile, dar oamenilor li se spune ca nu sunt suficiente teste", mai spune Mircea Dobre.


– Comandat de PRO Romania– Filiala Constanța
– Executat de ZIUA de Constanța
– Mandatar financiar-cod AEP 11200008


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii