Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE I alegerilocale2020 S-a reluat procesul electoral din comuna Costinești. Buletinele de vot pentru alegerea primarului vor fi retipărite

ro

27 Sep, 2020 08:14 4262 Marime text
  • Este vorba despre buletinele de vot pentru alegerea primarului.

UPDATE 1:  Cele 3100  buletine de vot  retipărite pentru alegerea primarului au ajuns la Costinești și s-a încheiat procesul-verbal de predare a celor greșite.  Informația a fost confirmată de vicepreședintele BEJ Constanța, judecător Ghervase.

UPDATE: Procesul electoral a fost reluat în comuna Costinești, a precizat locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Constanța, judecătoarea Denise Gabriela Ghervase. Se votează  normal, până vor ajunge  noile buletinele de vot de la București, cu mențiunea că ulterior, acestea vor fi înlocuite, a spus Ghervase.  Alegătorilor li s-a adus la cunoștință mențiunea legată de greșeala de pe buletinele de vot pentru alegerea primarului localității.


Buletinele de vot pentru alegerea primarului care au ajuns la secțiile de votare din comuna Costinești au fost tipărite greșit. Într-una dintre căsuțe, apare numele unui partid și sigla altei formațiuni politice.

Interesant este faptul ca reprezentanții secției de votare s-au sesizat abia în aceasta dimineața, cu toate ca au primit specimenul de buletin încă din cursul săptămânii trecute. 

Locțiitor al președintelui Biroului Electoral Județean Constanța, judecătoarea Denise Gabriela Ghervase, a declarat pentru ZIUA de Constanța că se lucreză la o adresă prin care să se aducă la cunoștința Biroului Electoral Central situația de la Costinești. 

Este vorba despre buletinele de vot pentru alegerea primarului.

Tot judecătoarea Denise Gabriela Ghervase ne-a mai declarat că se vor cere retipărirea buletinelor oentru primar pentru toată comuna Costinești și că procesul de vot va fi reluat atunci când în cele două secții de votare din Costinești vor ajunge buletinele de vot corecte.  

Monica Mechenici, președintele Circumscripției Costinești, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că au apucat să voteze zece persoane, din 2767 de persoane, câte sunt cu drept de vot în Costinești pentru primar.

Tot  Monica Mechenici a mai spus că procesul de vot a fost întrerupt (la ora 07.30) timp de două ore.  Au fost retipărite  cele 3100 de buletine de vot. Votul a fost reluat în jurul orei 9.30.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 27 Sep, 2020 09:42 Niste incompetenti. Pusi la mese pe pile!