Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:16 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO #alegerilocale2020 Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (Pro România), în conferință de presă

ro

18 Sep, 2020 13:01 649 Marime text
  • La conferința de presă se prezintă cele mai actuale probleme identificate și solutii cu care cei doi vin în această campanie electorală.

Mircea Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța, alături de Răzvan Filipescu, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului județean Constanța, au organizat vineri, 18 septembrie, o conferință de presă prin care să prezinte cele mai actuale probleme identificate și soluții cu care vin în această campanie electorală.

Astăzi, vom prezenta concluziile privind sursele de finanțare a proiectelor, asta ca celor care sunt cârcotași că nu avem cum să facem proiectele să le demonstrăm contrariul, a spus Dobre ăn debutul conferinței.

O să începem cu proiectele pe municipiul Constanța. Avem trei axe pe fonduri europene pe ciclul 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4. Axa nr 3 - intră absolut tot ce înseamnă parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 milioane de euro este valoarea aproximativă. Axa nr 4 - lucrări de infrastructură- că vorbim de breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu. Bulevardul Aurel Vlaicu trebuie să sufere și el modificări. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 - pe transport integrat multimodal - autogară -  gară - aeroport cu o valoare de 20 milioane de euro, a spus Dobre.


În materialul pus la dispoziție sunt defalcate sumele, pe care îl veți putea consulta în ediția de mâine.

Răzvan Filipescu a luat apoi cuvântul.

Și eu țin să vă mulțumesc că ați onorat invitația noastră. Așa cum a zis și Mircea, ne ținem de cuvânt și facem o concluzie a proiectelor noastre. Lucrăm de peste un an la aceste proiecte, pe care le-am fundamentat tehnic și financiar. Încep prin Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Din ce în ce mai multă lume se agață de acest proiect. Acest proiect va fi finanțat din programul de sănătate din 2021-2027. Nu trebuie să plecam urechea la promisiunea contracandidaților mei, care au început să ceară promisiune de la Guvern. Satele pescărești gândite pentru crearea de locuri de muncă le vom accesa în perioada următoare, prin programul de pescuit sau va avea o componentă prin programul actual transfrontarier România - Bulgaria, a spus Răzvan Filipescu.

Un alt proiect este cel al târgurilor și oboarelor. Unii contracandidați au fost prezenți la astfel de târguri din județ. Nu știu dacă ei s-au simțit în siguranță acolo. Produsele se vând amestecate, pe stradă, fără să existe tarabe. Nu cum am propus noi, cu zone clar delimitate, a adăugat candidatul la Consiliul Județean Constanța.


De altfel, au mai fost trecute și alte proiecte în revistă.

Mircea Dobre a punctat că prioritar o să fie refacerea parcurilor din Constanța, fiind toate nominalizate. În paralel, sunt adăugate parcurile de deasupra parcurilor subterane propuse de Pro România. De asemenea, Dobre a mai spus că vor fi realizate și miniparcuri în mai multe puncte din oraș.

Mai multe detalii puteți citi în ediția de mâine.


Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA FILIALA CONSTANTA
Executat de  ZIUA de Constanta - portal: www.ziuaconstanta.ro
CMF: 21200010

Ti-a placut articolul?

Comentarii