Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 LIVE VIDEO Pro România Constanța își anunță candidații pentru primăriile Eforie, Băneasa și Comana (galerie foto)

ro

03 Jul, 2020 13:06 4097 Marime text
  • Astăzi vor fi anunțați candidații PRO România pentru funcția de primar în localitățile Eforie, Băneasa, Comana.

Vineri, 3 iulie 2020, ora 13:00, coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Dobre și secretarul general adjunct Răzvan Filipescu, susțin o conferință de presă în incinta Hotel Del Mar – sala Panoramic, unde sunt anunțați candidații PRO România pentru funcția de primar în localitățile Eforie, Băneasa, Comana.

„În fiecare vineri ne vom întâlni, poate chiar mai des în campanie electorală", a spus Mircea Dobre.

"Înainte de a-i da cuvântul lui Răzvan, vreau să discut de ce s-a vorbit în ședinta CLM Constanța. Este o bătaie de joc. Am înțeles că li s-au tăiat voucherele de vacanță. Știti că acestea au fost inițiate când am fost eu ministru. După cum știți înainte de apariția acestora, noțiunea de concediu nu prea exista, căci stăteau acasă", a continuat liderul ProRomânia Constanța.

Acesta a mai spus că nu a mai auzit o altă instituție publică care să taie aceste vouchere. De asemenea, nu i se pare normal faptul că nu se mai dau sporuri și examene de crestere în grad.

"Se laudă că are excedent bugetar, dar acum vedem o gaură mare. Oare Primăria Constanța a depus la Ministerul Finantelor pentru a lua sume de bani? La Cluj s-au depus trei proiecte..." , a mai spus Dobre.

"O alta chestiune importantă adoptată este cei care au plătit taxe si impozite locale care sunt în zona activității economice. Acolo ei stipulează un OUG, dar spun ei că se acordă doar celor care au avut o scădere cu 50%. Dar în OUG este vorba de 25%. Nu este corect față de toți agenții economici din Constanța", a adăugat Mircea Dobre.

"Bine ați venit. Astăzi vom continua lansarea candidaților. Avem trei antreprenori, trei oameni cu inițiativă - Ionuț Motoi - pentru Primaria Eforie, un om care nu a făcut politică, Iulian Udriște de la Comana, om de afaceri din zona, și Cornel Dima de la Băneasa", a spus Răzvan Filipescu.


"Sunt foarte multe probleme în județ. Aș vrea sa vorbesc de două - educația și agricultura. Din simplul motiv că îl văd pe președintele CJ mai mult interesat de prietena lui de la Burada decât rezultatele la Evaluarea Națională. În 2020 avem localități cu 0% promovabilitate", a adăugat Filipescu.

Răzvan Filipescu a spus că primarii și seful CJ ar trebui să găsească soluții pentru creșterea gradului educației.

"Agricultura. Am văzut planul de relansare al PNL. Nu văd la colegii PNL sau PSD Constanța o implicare pentru fermieri. Am solicitat primii să coboare prefectul și din CJ și să declarăm stare de calamitate", a adăugat acesta.

Răzvan Filipescu a cerut suspendarea ratelor și a leasingurilor pentru fermieri pentru un an și jumătate, cât durează un ciclu agricol. De două ori a inițiat acest proiect, și de două ori au atacat PNL la CCR această inițiativă.

Ionut Motoi: "Am 37 de ani. Până acum am fost tată, soț, și pilot! Am terminat prima academie de coaching, am continuat mai departe pe IT. De ce am ales sa candidez? Acum doi ani vorbeam cu sotia mea si ne intrebam daca sa plecam sau nu din tara. Dupa 15 ani de antreprenoriat ne gandeam sa plecam. Într-o dimineața, mi-am dat seama ca daca si noi plecam, cine va mai face schimbarea? M-am alăturat Pro România și m-am decis sa candidez la primarie. Eforie nu arată ca un oras, ca o stațiune a anului 2020. Ar fi multe de făcut. Nu îmi doresc să mă apuc să fac promisiuni", a spus candidatul de la primaria Eforie.

"La noi este puțin mai simplu și mai complicat. Comuna Comana este situată pe DN38. Suntem singura comună fără un metru de asfalt. noi nu am ajuns la nivelul anilor 2020. Am decis să candidez din motivul simplu - nu voi promite 7.000 de proiecte și nu au facut nimic. Vom face asfalt, locuri de joacă pentru copii și locuri de agrement pentru bătrâni. Atât promit", a spus candidatul de la Comana. Iulian Udriște are aproape 40 de ani și este agricultor.

Candidatul de la Băneasa pune accentul pe dezvoltarea educației. "Au ajuns copii cu 9-10 la testări naționale să ajungă la școlile profesionale. Părinții nu au bani să îi trimită la oră. La Băneasa avem și un Centru de sănătate care a ajuns să fie lăsat de izbeliște", a spus Cornel Dima. Acesta a mai făcut precizări și despre problema infrastructurii din județ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii