Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:29 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL) a lansat Telefonul Bunicului! Vârstnicii constănțeni pot suna gratuit

ro

22 Sep, 2020 00:00 832 Marime text
  • Horia Constantinescu a anunțat lansarea Telefonului Bunicului
  • Prin apel gratuit, vârstnicii pot cere ajutor sau un sfat de la o persoană care răspunde la centrală
  • Propunerea candidatului la primărie este ca persoane cu dizabilități să fie cele care răspund, pentru a fi integrate pe piața muncii
Horia Constantinescu a organizat luni, 21 septembrie, o conferință de presă, într-un cadru special la sediul partidului de pe bulevardul Tomis. Jurnaliștii au fost așezați în bănci, ca la școală, candidatul pentru Primăria Constanța urmând să predea o lecție în cursa electorală pentru municipalitate. Candidatul PPU-SL a prezentat valoarea cheltuielilor pe proiectele sociale și a venit și cu un proiect nou în oraș, care a fost lansat chiar de ieri – Telefonul Bunicului.

Horia Constantinescu și-a început lecția prin a explica ce înseamna gratuități pe oferite de primărie pentru diverse categorii sociale din municipiu. "Trebuie să facem un calcul cu ce înseamnă ele raportat la o zi din viața constănțeanului. Oricum sunt plătite din taxele colectate de primărie și din buzunarul lor", a spus acesta.

Primul ajutor calculat face referire la Programul Respect. "Avem 1,1 lei pe zi pentru fiecare bătrân", a spus Horia Constantinescu.

Programul Ghiozdanelul este următorul analizat. „În fiecare an este oferit școlarilor cate un ghiozdanel. Are o valoare aproximativă de 100 de lei. Împărțit la 365 de zile o să ajungem la o valoare de 0.27 lei pe zi", a mai spus candidatul la Primărie.

Un calcul matematic realizat de candidatul Horia Constantinescu arată că un constănțean primește 2.05 din pe zi pentru patru ani de mandat. „Pentru o oră dedicată votului, împărțit la 1.460 de zile, suntem undeva la 2.06 secunde pe zi a următorilor patru ani. Atât trebuie să dedice constantenilor din fiecare zi. Dacă înmulțim cu cozile, dedicăm maxim 10-15 secunde din fiecare zi. Trebuie să ne responsabilizam să mergem la vot", a spus în cadrul „lecției“ candidatul PPU-SL.

Telefonul Bunicului

De ieri, de la ora 9.00, este funcțional Telefonul Bunicului, proiect inițiat de Horia Constantinescu. Mama sa va fi una din persoanele care o să raspundă la telefon.
Numărul de telefon, care poate fi apelat gratuit, este 0341/993. Vârstnicii pot apela cu încredere pentru asistență la cumpărături, asistență la transport doar în situații speciale, achiziție de medicamente sau pentru o vorbă bună sau un sfat. Horia Constantinescu și echipa sa precizează că acest telefon trebuie să fie responsabilitatea Primăriei și trebuie susținut de Consiliul Local. Apelurile din centrală sunt preluate de către persoane cu dizabilități. Este una dintre soluțiile găsite de echipa lui Constantinescu pentru integrarea pe piața muncii a acestor oameni.

Comandat de Partidul Puterii Umaniste - Social Liberal, filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
mandatar financiar-cod AEP 21200022

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii