Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Corina Martin (PER) prezintă platforma program și consilierii locali și județeni pentru Constanța (LIVE TEXT + VIDEO)

ro

14 Aug, 2020 12:09 3378 Marime text
Partidul Ecologist Român, Filiala Județeană Constanța, organizează o conferința de presă, vineri, 14 august, , la sediul PER Constanța pentru a prezenta platforma program a candidatului Corina Martin pentru Primăria Constanța.

De asemenea, vor fi prezentați candidații PER Constanța pentru Consiliului Județean Constanța și municipii din județ.

Între orele 13:00 și 13:45 va fi efectuat un tur al Constanței, pentru a viziona cartiere, locații, străzi unde există probleme și zone pentru care sunt propuneri și proiecte.

La eveniment participă Corina Martin, candidat la Primăria Constanța, Daniel Moraru, președintele filialei județene a Partidului.

UPDATE:
Daniel Moraru: "Suntem la a doua întalnire. Voi depăși momentul emoțiilor si vom trece mai rapid la partea constructivă a mesajului pe care îl transmitem constantenilor. Astăzi ne aflăm pentru a prezenta câteva obiective din platforma program a județului. Nu e nevoie să o mai prezint pe colega mea Corina Martin. A doua doamna este Mariana Dan, candidatul pentru primaria Cernavodă. Menabit Ozgun este candidatul pentru primaria Mangalia. Avem și candidatul pentru Năvodari, Ion Posa. Avem și câțiva consilieri, dar din cauza restricțiilor COVID nu îi avem alaturi de noi."

„Dorința noastră este sa putem sa transmitem mesajul curat pentru o Constanța cât mai curată, cât mai funcționala", a adăugat Moraru.

Corina Martin: "Aș vrea să salut prezenta colegilor mei. Avem și doi consilieri locali - Mirela Iordan - președintele organizației de femei și Alex Disievici. Vorbim pe scurt de platforma program, în 8 puncte in acest moment, dar se completeaza constant. Sunt amplasate 10 corturi de campanie pentru a-și exprima problemele."


Corina Martin a spus că va continua, până în ultima zi de campanie, să se întâlnescă cu oamenii.

"Pot să vorbesc mult despre întâlnirile cu oamenii. Nu știm toate problemele oamenilor, de fapt. Misiunea și viziunea - vreau să produc marea schimbare în orasul Constanta. Am interacționat cu voi din primul moment. Eu nu aveam cu cine vota și vreau să reformez modul în care s-a facut politică în Constanta. Pentru Constanța și pentru cosntanteni candidez. Vreau sa transform Constanța într-un oraș verde, curat, modern", a mai spus candidatul la primărie.

La baza platformei stă educația. Pentru acest motiv s-a întâlnit cu Asociația Elevilor Constanța. Corina Martin a spus că trebuie să existe o comisie în fiecare școala.

"Vom începe odată cu preluarea primăriei cu un audit financiar și tehnic pentru a implementa programul platforma", a mai spus Martin.

Corina Martin a dat exemple cu ce modificari ar vrea sa ajunga, punand mare accent și pe sport pentru a beneficia elevii constanțeni de infrastructură sportivă din școală.

Pe locul 2 după educație se află mediul.

Corina Martin a declarat că își doreste un oraș mult mai verde. În ultimii ani s-a pierdut jumatate din spațiile verzi: „În Tomis Plus locuiesc 3.000 de familie, iar spațiile de joaca/verzi sunt foarte mici. La capitolul parcuri stăm prost."

De asemenea, a decis să ia o primă decizie din momentul în care va ajunge primar - înființarea Consiliului Copiilor care se vor întâlni cu primarul.

Parcul Tăbăcărie este o zonă de mare interes pentru partid. "Toata lumea se duce mai mult către acest parc", a mai spus ea.

Infrastructura este a treia temă.

"Ne-am întâlnit cu taximetriști și asociații de locatari care se plâng ba de trotuatele prea largi, lipsa pasajelor de trecere pe strada Caraiman, propunem cel putin 10 parcări supraetajate cu 100 de locuri", a mai spus Martin.
 
Martin a precizat că la ultimul nivel al fiecarei parcări să fie locuri de joacă pentru copii.

Containerele cu biciclete și piste de biciclete sunt un alt punct.

Candidatul la primăria Constanța vrea mai multe stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Al patrulea punct este dezvoltarea antreprenorială: „În viziunea mea și a PER ne dorim să atragem investitorii și investițiile. Primarul Constanței, Corina Martin, se va face scut pentru atragerea investițiilor", a spus Corina Martin.

Consiliile consultative vor fi înființate pentru a se lua decizii.

Punctul 5 este sport și sănătate.

"Si eu practic sport. Am redescoperit mersul pe bicicletă. Am stat de vorbă de pe bicicilete cu proprietarii din stațiunea Mamaia. Joc tenis și știu că nu există destule cluburi sportive în Constanța".

A vorbit de sănătate și de o reformă în sănătate pentru Constanța.

Cultura și turismul - o temă permanentă pentru orașul nostru.

"Vrem o destinație turistică 12 luni pe an. Primaria Constanța nu are nici macar un departament de turism. Nu avem nici macar un pliant, un centru de dezvoltare turistică".


Cultura și turismul sunt un ansamblu unitar: "Evenimentele cofinanțate, nu stiu înca pe ce criterii, nu au nicio strategie. Sunt comunicate extrem de târziu. Oameni care să vină pentru evenimentele Constanței. Un centru cultural la Constanta este prioritate zero".

A mai pus accent pe investițiile în aeroportul Constanța.

"Reforma poliției locale. Toata lumea vrea un oras verde, curat și sigur. Mi s-a vorbit de siguranța în școli. Poliția locală ar trebui să aibă patrule pe lângă școli la anumite ore", a mai spus Martin.

Portul Constanța este ultimul punct: „Are peste 200 de hectare de teren neamenajate. Portul pare rupt de oraș și așa și este. Vrem o strategie pe care să o discutăm cu Ministerul Transporturilor pentru soluții", a spus Martin.

A incheiat cu 2 proiecte pilot: Parcul Modern și Mica Veneție.

Parcul Modern se va amenaja în patru etape. În total această zonă se va transforma într-un parc imens de 20 hectare, terasat, care să coboare prin alei șerpuite, cu piste de biciclete, bănci etc.

"Este o zona irosită, care va fi amenajată", a spus Corina Martin.

Mica Veneție va fi amplasată în dreptul Cazinoului. "Zona trebuie extinsă pentru atragerea turiștilor. Intenția noastră este să dezvoltăm construcția hidrotehnică și modernă, o zonă pe mare, la care vom ajunge cu ambarcațiuni. Vom avea acces la restaurante și alte spații".

Mariana Dan este antreprenor în Cernavodă și candidează pentru funcția de primar. "Mi-am dat seama că dacă la nivelul administrației publice locale nu există un om capabil să identifice calitatile unui oraș, vom involua. De asta am decis să candidez."

Menabit Ozgun, fost consilier local, candidat la primaria Mangalia prezintă ce vrea să facă. "Am singurul program de dezvoltarea economiei locale. Dacă în 2015 avea 12 mii în sectorul privat, azi mai avem 8.000", a spus Ozgun.

Candidatul de la Mangalia a mai vorbit de importanța fondurilor europene.

De asemenea, a spus că Mangalia necesită coșuri de gunoi, cișmele și toalete ecologice.

Ion Posa, candidatul de la Năvodari: "Acum patru ani am hotărât să pun punct implicării în politica. Acum o săptămână m-au scos din starea de letargie din politică. A contat foarte mult pentru ce partid să mă înrolez."


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii