Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Conducerea Pro România, filiala Constanța, susține o conferință de presă (live text+video)

ro

14 Aug, 2020 13:10 1705 Marime text
  • Coordonatorul Pro România, deputatul Mircea Dobre și candidatul partidului la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu susțin conferința săptămânală de presă.

Deputatul Mircea Dobre critică cifrele prezentate atât de Institutul Național de Statistică cât și de ministrul Finanțelor.

"Din luna septembrie 2020 trebuie să ne așteptăm la un dezastru atât în economie, cât și în sănătate și educație", afirmă Mircea Dobre.


Tot Guvernul de astăzi, mai spune Dobre, anunță cu 17 zile înainte de majorarea prognozată că nu au bani pentru majorarea salariilor profesorilor.

Aceeași situație se întâmplă și cu pensiile, care nu vor fi majorate cu 40%, așa cum stabilește legea pensiilor, mai adaugă parlamentarul.

Mircea Dobre nu înțelege de ce în acest context, Guvernul Orban își dorește alegeri acum: "Probabil pentru că anul viitor nu-i mai alege nimeni!”

Deputatul consideră că alegerile nu ar trebui să aibă loc pentru că sunt foarte multe cazuri de îmbolnăviri zilnice, peste 1.500 și că nu știe cum vor manageria deschiderea anului școlar.

La rândul sau, Răzvan Filipescu anunță cum se va desfășura campania electorală. Filipescu lansează un îndemn către toți competitorii politici pentru o campanie civilizată, fără pagube materiale și fără presiuni politice.

„Văd că toată lumea este mai nou preocupată de cultură și de vestigiile istorice, în schimb citesc tot felul de promisiuni pe panouri electorale și pe Facebook. Îl aștept pe domnul Mihai Lupu într-o dezbatere cu soluții pentru județul Constanța", a precizat Filipescu.


La conferința de presă este și Ionuț Francisc Paloși, candidatul Pro România la primăria Cumpăna și candidat pe lista de consilieri de la Consiliul Județean Constanța.

Paloși afirmă ca vrea sa câștige primăria Cumpăna și va reuși acest lucru alături de locuitorii comunei.

Paloși are 43 de ani și afirmă că are putere să facă ce își propune. Spune că a făcut carieră și în domeniul public și în privat și la fel va face și când va ajunge primar la Cumpăna.

"Vreau să contribui la creșterea nivelului de trai al locuitorilor din Cumpăna prin deschiderea de cabinete medicale pe care le voi pune gratuit la dispoziția medicilor. Candidez să pun Cumpăna pe hartă, o comună aflată la doar 5 km de Constanța", a anunțat Ionuț Paloși.


Domeniile culturale și sportive vor fi și ele în atenția candidatului Pro România.

Mircea Dobre îi transmite primarului comunei Cumpăna să îi lase pe oameni să candideze, pentru că, spune deputatul, competiția este pentru toată lumea iar Poliția locală este a comunei, nu a primarului.

Deputatul Mircea Dobre, candidatul Pro România la primăria Constanța, prezintă un proiect pentru zona peninsulară/ piața Ovidiu.

Propunerea lui este realizarea a două parcări în zona: una vizavi de liceul Mihai Eminescu și cea de-a doua în Portul Tomis.

Ambele terenuri sunt cu probleme dar ele pot fi rezolvate fie în instanță, fie prin expropriere de utilitate publică, explică candidatul Pro România.

În total s-ar putea crea 1.400 de locuri de parcare în zona peninsulară.

Cel de-al doilea proiect intitulat "Promenada verde a Constanței" va avea 5 kilometri și va porni din portul Tomis până în Portul Diamant (nerealizat de autoritati, dar propus de Dobre încă de când era ministru al Turismului).

Parcările din zona peninsulară vor fi cu plată atât pentru turiști cât și pentru constănțeni.

Mai multe detalii veți putea citi în ediția de mâine.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii