Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 Candidații Pro România continuă prezentarea proiectelor pentru Constanța (LIVE TEXT + VIDEO)

ro

28 Aug, 2020 13:15 2114 Marime text
  • Conferință de presă a candidaților Pro România la Primăria Constanța și la președinția Consiliului Județean Constanța.  
Este prima zi de campanie electorală.

Candidații Pro România pentru Primăria Constanța, Mircea Titus Dobre, și la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, susțin chiar în aceste momente o conferință de presă.

Cei doi vor prezenta detalii despre proiectul spitalului  de pediatrie pe care vor să îl construiască, dar și un alt proiect care va schimba cu totul fața pieței Far din municipiul Constanța

Mircea Dobre anunță că a făcut o adresă conducerii Consiliului Județean prin care a întrebat ce demersuri a făcut actualul președinte (n.r. Horia Țuțuianu) pentru construirea spitalului de pediatrie de la Constanța.

"Ne-au trimis un răspuns din care reiese că 4 ani de zile nu au făcut niciun pas", susține Dobre, care va pune la dispoziția opiniei publice răspunsul CJC.

Mai departe, aceste proiect a fost preluat de actualul candidat al PSD pentru Consiliul Județean, mai adaugă Mircea Dobre.

Mai mult, Dobre apreciază ca acest spital trebuie făcut pentru Constanța, nu pentru regiune, însă chiar și asa "sunt doar fumigene, ei nu au fost în stare în patru ani nici măcar să discute cu Ministerul Sănătății despre alocarea numărului de paturi", a precizat Mircea Dobre.

La rândul său, candidatul Pro România pentru CJC, Răzvan Filipescu, spune că, de 20 de ani, atât PNL, cât și PSD au condus județul, iar rezultatele se văd astăzi.

Noi suntem o echipă de oameni tineri, serioși, lucrăm de un an de zile la aceste proiecte, consultăm deciziile Comisiei Europene, nu venim cu promisiuni electorale, venim cu proiecte serioase, mai afirmă Filipescu.

Acesta prezintă chiar în aceste momente un proiect de realizare a unor parcuri în județ, în zona rurală, pentru recreere și agrement.

Două exemple sunt parcurile care vor fi realizate la Medgidia sau Comana.

Un alt proiect vizează amenajarea de stații pentru călători, în parteneriat cu fiecare UAT în parte.

Pro România are proiecte și pentru municipiul Constanța. În continuare, candidatul pentru Primăria Constanța prezintă proiectul de reabilitare a pieței Far din municipiu.

Mircea Dobre spune că are pentru această zona nu mai puțin de cinci proiecte.

Două dintre acestea presupun înființarea de parcări și a unui parc.

Însă piața Far rămâne proiectul central. Este o suprafață de 10.000 mp, un loc despre care Dobre spune că parcul trebuie regândit și în zonă poate fi realizată o parcare în L, cu peste 200 de locuri.

Mai multe detalii, în ediția de mâine.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii