Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:49 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale 2020 Candidatul USR - PLUS pentru primăria Constanța își prezintă programul pentru renașterea Constanței (LIVE TEXT+VIDEO)

ro

23 Aug, 2020 12:05 1987 Marime text

Stelian Ion, candidatul USR - Plus pentru primăria Constanța își prezintă chiar în aceste momente programul electoral. "Constanta renaște " este programul pe care Stelian Ion îl propune constănțenilor care doresc schimbarea pe 27 septembrie 2020
Conform Capitolele programei electorale sunt:
 1. Noua economie a Constanței: motorul care ne va propulsa în viitor
 2. Un oraș curat și prietenos cu mediul
 3. Verde urban
 4. Reabilitare urbană
 5. Constanța un oraș conectat
 6. Un oraș care are grijă de locuitorii săi
 7. Constanța redescoperă cultura
 8. Constanța sprijină educația
 9. Constanța iubește sportul
 10. Protecția Animalelor
 11. Constanța, un oraș mai sigur
 12. Guvernare locală eficientă
UPDATE 1
Stelian Ion: „Avem o propunere pentru constănțeni, vrem să ieșim din zona de subdezvoltare în care ne-am afundat în ultimii 20 de ani. Vrem ca acest oraș sa renască, să ieșim din obscuritate și subdezvoltate. Ideile acestui program a rezultat în urma întâlnirii cu zeci de mii de constanteni. Acest program are în cuprinsul lor proiecte și soluții concrete și mai puțin lamentari", spune Stelian Ion vorbind despre programul politic cu care vrea sa câștige primaria Constanța”. „Ieșirea din subdezvoltare se va face clar pe fonduri europene, alta șanse nu există, chiar dacă actualul primar susține ca avem un oraș bogat”, mai spune Ion.

UPDATE 2
Candidatul USR Plus susține ca soluția pentru a accesa fonduri europene va veni și în urma colaborării cu europarlamentarii partidului. Astăzi a fost lansat și site-ul www.stelianion.ro. Cei care doresc pot sa citească în format online programul "Constanța renaște"!

UPDATE 3
Alături de candidatul USR - Plus sunt prezenti și viitorii consilieri locali ai Alianței. Tehnopol este unul dintre proeictele propuse de Stelian Ion, un parc tehnologic la Constanța pe un teren de până la 10 ha, pe care vor amenaja o zonă de tehnologie avansată, în special în domeniul inovării și IT. Și firmele din domeniul agriculturii, producției electronice și optice sau chimie vor fi bine primite în acest parc tehnologic pe care îl vor realiza pe fonduri europene.

UPDATE 4
Cel de-al doilea proeict vizează înființarea unui centrul de inovare și cercetare. Aceste firme vor crea aplicații necesare inclusiv pentru primăria Constanței. Regenerarea urbana este un alt proiect al candidatului Alianței USR- Plus.

UPDATE 5
Centrul de cercetare - inovare va fi amplasat într-o viitoare construcție, care se va numi "Elita" și care la parter ca avea restaurante și cafenele. Hotelul va fi construit în zona peninsulara a orașului. Stelian Ion își dorește o economie aplicată pentru oraș și de aceea propune adaptarea ofertei educaționale. Soluția este construcția unui centru care va fi liantul între mediul economic și unitățile de învățământ.


UPDATE 6
O alta propunere este construcția unui parc tematic de distracție. Totodată, Stelian Ion vorbește despre nevoia recuperării terenurilor din dosarul retrocedărilor.

UPDATE 7
Curățenia va fi un alt punct din programul lui Stelian Ion, care instită pe montarea în oraș a recipientilor de colectare selectivă. Este un soft, care poate fi realizat pe fonduri europene.

UPDATE 8
Un ultim proiect punctat de Stelian Ion este "verde urban", care presupune înființarea unui nou parc în nordul orașului, 11.000 mp. Înverzirea orașului este viziunea echipei USR-Plus. Și în Inel 2 va fi înființat un miniparc pe un teren aflat în interiorul cartierului și lăsat neîngrijit.

UPDATE 9
De asemenea parcul Tabacarie rămâne în atenția USR - Plus și introducerea lacului în ariile protejate pentru a-l pune la adăpost de eventualele interese imobiliare. Promenada Mării Negre este varianta lui Stelian Ion pentru celebra șosea de coastă, pentru turiști și constănțeni.

UPDATE 10
Piața Ovidiu și Portul Tomis vor deveni centre de evenimente, iar teatrul Elpis va fi ajutat. „Taluzul va fi consolidat în special în zona bisericii Metamorphosis”, mai spune Stelian Ion. "Blocurile de langa MINAC vor fi anvelopate și refăcute, cu patina timpului specifică zonei, iar zona Ștefan Cel Mare chiar va fi reabilitată, de la fațadele clădirilor pana la reamenajarea străzii. Acest proiect trebuie reevaluat și completat, pentru că ce a făcut primăria e de mântuială ", mai spune Stelian Ion.

UPDATE 11
Clădirile care sunt proprietate privată trebuie reabilitate. În primă fază îi vom ajuta pe proprietari cu fonduri. Apoi, Primăria va urmări modul în care aceste clădiri vor fi îngrijite. „Pentru clădirile care nu sunt clădiri istorice, Primăria va face reparații, iar apoi vor recupera banii de la proprietari, este o soluție” - mai afirmă candidatul Alianței USR-Plus. Transportul va fi îmbunătățit prin achiziția de autobuze electrice pe fonduri europene.

UPDATE 12
De asemenea vor fi construite și parcări în cartierele orașului și pasaje. Unul dintre aceste pasaje va lege Poarta 6 de Km 4-5.

UPDATE 13
Asigurarea de utilități pentru toate cartierele Constanței și realizează unui spital Metropolitan și a unui teatru Municipal, se află în continuare pe lista proiectelor pentru primăria Constanței. Dezvoltarea economică prin cultură este viziunea candidatului USR - Plus pentru primăria Constanța. De asemenea, educația va ocupa un loc aparte în programul politic al lui Stelian Ion, la fel și sportul. Un centru național de tenis, arena Tomis și renovarea stadionului Farul sunt câteva proeicte din domeniul sportiv.

UPDATE 14
Nu îl ultimul rand, protecția animalelor și evitarea conflictelor om-animal se regăsește în programul electoral al lui Stelian Ion.

UPDATE 15
Pe final, Stelian Ion spune că vrea o guvernare locala eficienta, dar și desființarea unei relicve ale comunismului, statuia Victoriei socialismului din Parcul Arheologic. În acel loc ar putea fi amplasat noul teatru al orașului.

Mai multe detalii în ediția de mâine

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii