Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:52 15 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Tudose - „Respectul UE se câştigă, nu se cere prin scandaluri şi prin reprezentanţi analfabeţi şi incompetenţi!“

ro

10 May, 2019 00:00 739 Marime text
Fostul premier Mihai Tudose atacă dur PSD chiar de Ziua Europei. Tudose susţine că, de fapt, imixtiunile UE în politica internă a României sunt generate de derapajele partidelor de guvernare.
 
„Ziua Europei este şi ziua României! În aceeaşi zi, în urmă cu 69 de ani, Robert Schuman (ministrul francez de externe) propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei. Această propunere este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. În fiecare an, pe 9 mai, sărbătorim pacea şi unitatea în Europa. De 12 ani, România este stat membru al UE. România este pe locul 7 ca populaţie şi pe locul 9 ca suprafaţă (din 28 de state membre).
 
În această zi aniversară, vă propun să ne punem întrebarea: ce face sau ar trebui să facă România pentru UE? Ce face UE pentru România ştim - libera circulaţie în spaţiul european, acces la fonduri nerambursabile etc. Dar ce face România pentru UE? Cu nişte guvernanţi care în ultimul timp acuză UE că nu tratează România aşa cum ar merita, că UE nu ne respectă… Păi, respectul se câştigă, nu se cere prin scandaluri şi prin reprezentanţi analfabeţi şi incompetenţi!
 
Românii care muncesc în UE şi sunt serioşi sunt respectaţi şi apreciaţi pentru comportamentul lor! România este parte a UE, este un nonsens ca reprezentanţii noştri să fie împotriva unui organism din care ţara face parte din dorinţa expresă a poporului român. Pe termen lung, această atitudine ne va costa ca ţară, nu vom mai conta în deciziile de la nivel european, care ne afectează în mod direct. De aceea este important să producem o schimbare: prin alegerile europarlamentare să trimitem români competenţi să ne reprezinte, să fim parte respectată în decizia europeană! Să nu ne fie ruşine cu cei care ne conduc şi ne reprezintă!
 
Legătura României cu UE nu poate fi redusă la accesul la banii europeni, nu ar trebui să fie un scop în sine! Legătura României cu UE este mult mai complexă şi ar trebui să fie definită prin obiective strategice naţionale, iar accesul la banii europeni să reprezinte un rezultat. De aceea avem nevoie de români competenţi care să ne reprezinte în UE!
 
România deţine un potenţial remarcabil de dezvoltare, iar statutul de stat membru al UE este elementul care poate fructifica acest potenţial. La mulţi ani, Europa! La mulţi ani, România!”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.
 
Sursa foto: Imaginea a fost pusă la dispoziție de PRO România
 
Material comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA, MFC: 41190009
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii